Παρέλαση 25η Μαρτίου: κλειστό το Σύνταγμα για τους πολίτες

Ποια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή επεισοδίων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Ποιοι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θα παραμείνουν κλειστοί;

«Καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή». Αυτή είναι η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ προς όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Ολη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επι ποδός την Κυριακή για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ενημερωθεί πως δεν θα υπάρχουν ρεπό, ενώ έχουν ήδη κοπεί και οι άδειες.

Τα μέτρα που θα ληφθούν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα είναι ισχυρά και όπου χρειαστεί σύμφωνα με της ΕΛ.ΑΣ αυστηρά.

Οπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου αν χρειαστεί θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών για τους οποίους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια. Στην Αθήνα μάλιστα τα μέτρα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Β.Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από την συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.

Ενστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο παρόλο που το Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστό ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν παρόν στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν σε περίπτωση επεισοδείων.

Σε κατάσταση επιφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.

Διαβάστε ποιοι σκέφτονται να ματαιώσουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

3 Σχόλια

  1. Το να διαμαρτυρεσαι ειναι συνταγματικο σου δικαιωμα, οποτε για το οτι παιρνονται τετοια μετρα δεν φταινε οι προηγουμενες συγκεντρωσεις, φταιει απλα το γεγονος οτι το πολιτευμα της χωρας ειναι πλεον ο φασισμος και οχι η δημοκρατια. Διαβαζοντας το αρθρο σκεφτομαι οτι ακριβως την ημερα της επαναστασης του ’21, που τοσο εξυβριστηκε μαζι με τους τοτε αγωνιστες απο καναλια σαν τον sky, ακριβως την 25η Μαρτιου που συμβολιζει την υπερτατη διαμαρτυρια, ο λαος δεν θα εχει δικαιωμα ουτε να διαμαρτυρηθει ουτε και να συμμετεχει καν, ουτε καν να πλησιασει σε μερη τα οποια ειναι δικα του, ειναι δημοσια. Το Συνταγμα ειναι του λαου, οχι των πολιτικων. Και για να εξασφαλιστει οτι ο λαος δεν θα διαμαρτυρηθει, αντι οι κατεξοχην υπευθυνοι – οι πολιτικοι- να απομακρυνθουν και να μην προσβαλλουν την ιερη μερα με την παρουσια τους, απομακρυνεται ο λαος παση θυσια, με την επιστρατευση της αστυνομιας, με το κλεισιμο των δρομων, με απειλη προσαγωγων. Και παση θυσια σημαινει οτι δεν θα διστασουν να μας ριξουν και χημικα στα ματια ή ν’ανοιξουν τα κεφαλια ηλικιωμενων, οπως εκαναν και το καλοκαιρι. Και για να ειναι και σιγουροι εχουν και σχεδια διαφυγης ετοιμα και εισαγγελεις στο stand-by, ολα αυτα για να μην ασκησει ο λαος το συνταγματικο του δικαιωμα να διαμαρτυρηθει και να μιλησει. Το να μην με αφηνεις να πλησιασω το Συνταγμα ειναι εναντια στα δικαιωματα μου. Θα περιμενα τετοια μετρα οταν η ελλαδα ηταν υπο γερμανικη κατοχη ή επι χουντας, απο ηγετες λαομισητους, για να ειναι ασφαλεις. Οι νεοφασιστες ελληνες πολιτικοι φοβουνται και τρεμουν κι εχουν ξεχασει οτι η παρελαση γινεται για τον Κολοκοτρωνη, τον Διακο, τον Νικηταρα, τον Καραισκακη, τον Παπαφλεσσα και για τον απογονο λαο τους. Δεν γινεται για την μη-εκλεγμενη κυβερνηση κολαρο που μας φορεσαν και που παει να τιμησει αυτο που προδωσε, ενω εγω (κι εσυ κι ο αλλος) δεν εχω δικαιωμα να πλησιασω. Ο φασισμος εχει αποκτησει καινουργιες διαστασεις, οταν ο λαος απειλειται για να μην διαμαρτυρηθει. Λοιπον, αν ειμαστε Ελληνες δεν πρεπει να πλημμυρισουμε τους δρομους και να απαιτησουμε κανεις πολιτικος να μην παρευρεθει? Δεν πρεπει να τους δειξουμε οτι δεν θα τους περασει? Ο λαος ζητησε κανεις πολιτικος να μην μολυνει την ημερα με την παρουσια του, και αντι να γινει αυτο απειλουν αυτοι εμας? Εφοσον ξερουν οτι εχουν ενα εξοργισμενο λαο απεναντι τους γιατι δεν καθονται στα σπιτια τους, παρα επιμενουν να παριστανται? Για να μας εξοργισουν κι αλλο? Γιατι – αφου ειναι δημοκρατες- κανουν το αντιθετο απο αυτο που ζητησε ο λαος και ριχνουν λαδι στην φωτια? Και γιατι το κανουν επιστρατευοντας ο,τι κατασταλτικο μεσο υπαρχει σ’αυτη τη χωρα? Η απαντηση ειναι “γιατι ειναι φασιστες”. Κι επειδη ειναι φασιστες γι’αυτο και θα επρεπε να ειμαστε 5 η ωρα το πρωι μπροστα απ’τα σπιτια τους ετσι ωστε να μην πανε καν στην παρελαση.

  2. Τοσο μεγαλη δοση δημοκρατιας ουτε στην χουντα δεν ειχαμε …..

  3. ta kataferan oi pseuto-aganaktismenoi, o vourdoulas pantou, etsi einai ama eisai zwo mono me ksylo katalavaineis
    mou thimizoun tous anarxoaristeroulides pou kaine ti nomiki k tora paei k to asylo, na k oi klouves paradipla, se ligo ante k me security…alla eipame o tsopanis me ti gklitsa varaei ta provata

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines