Ποιος ο νέος υπουργός Οικονομικών μετά τον Βενιζέλο

Αναστάτωση έφερε η παραίτηση Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών. Ποιος ο επικρατέστερος διάδοχός του;

Το ίδιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και με την παραίτηση του Παπουτσή. Ο Παπαδήμος δεν είναι σε θέση να βρεί τον αντικαταστάτη του Βενιζέλου στο πιο κρίσιμο υπουργείο αυτής της περιόδου. Οι διαφωνίες οδηγούν σε νέα παράταση στην επιλογή του νέου “τσάρου”.

Πληροφορίες από την Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς δεν θέτει βέτο στο πρόσωπο του κ. Φίλιππου Σαχινίδη, αλλά ούτε θα είχε πρόβλημα με την επιλογή του κ. Γιαννίτση, αρκεί ο αντικαταστάτης του στο υπουργείο Εσωτερικών να ήταν αποδεκτός από τη Συγγρού, αφού αυτός θα είναι ο υπουργός που θα διεξάγει τις εθνικές εκλογές.

Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Παπαδήμος είχε συζητήσει το θέμα της αντικατάστασής του, με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είναι της άποψης να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, όπως έπραξε ο Ιταλός ομόλογός του κ. Μάριο Μόντι.

Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, επανέλαβαν και σήμερα πως η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή θα ήταν υπουργός Οικονομικών να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς «η θέση αυτή, τούτες τις δύσκολες ώρες χρειάζεται ένα πρόσωπο του κύρους του Έλληνα πρωθυπουργού». O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αντίθετος στο να αναλάβει το υπ. Οικονομικών ο Τάσος Γιαννίτσης, όμως όπως εξηγούσαν χαρακτηριστικά, «από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν είναι τόσο πολύπλοκες και σύνθετες που είναι απαραίτητη η εμπειρία του ίδιου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου».

Την ώρα που τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο για τοποθέτηση του Τάσου Γιαννίτση στη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο υπουργός Εσωτερικών σχεδιάζει να μεταβεί, την ερχόμενη Πέμπτη, στη Χάγη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Τάσος Γιαννίτσης θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ολλανδικού Κοινοβουλίου για την ελληνική οικονομία και θα λάβει μέρος σε εκδήλωση του Ολλανδικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Clingendael.

Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Ben Knapen και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Τη θέση του υπουργού Οικονομικών που κατείχε ο νεοεκλεγείς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, θα αναλάβει τελικά ο Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ μέχρι πρότινος ακουγόταν έντονα το όνομα του Τάσου Γιαννίτση.

Διαβάστε ποιο το σχέδιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, μετά τις εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.