Ανταλλακτική αγορά Βόλου: ψωνίστε χωρίς χρήματα | tem-magnisia.gr

Τι είναι η ανταλλακτική αγορά του Βόλου; Που μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι εκτός από το site tem-magnisia.gr;

Τις πύλες της στο Βόλο η πρώτη μόνιμη ανταλλακτική αγορά, όπου τα περίπου 700 μέλη της θα μπορούν να ψωνίζουν χωρίς χρήματα αλλά ανταλλάσσοντας απλώς προϊόντα και υπηρεσίες, που θα έχουν προηγουμένως κοστολογηθεί με πόντους.

Aπό σήμερα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους οι κάτοικοι του Βόλου, χάρη στην ανταλλακτική αγορά που λειτουργεί πλέον στην πόλη πόλη τους.

Τα μέλη της «Αγοράς του Δικτύου» έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε δημότη που «θέλει να έχει την εμπειρία μιας νέας τοπικής και αλληλέγγυας οικονομίας». Η νέα αγορά θα λειτουργήσει στο χώρο της πρώην Μηχανικής Καλλιέργειας, στη συνοικία των Παλαιών.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες όπως συλλογική κουζίνα, εργαστήρι ζωγραφικής, εικαστικές παρεμβάσεις στο κτίριο, ζογκλερικά, προβολές βίντεο και άλλα.

Στην ανταλλακτική αγορά θα λειτουργήσουν Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες με διάφορά προϊόντα. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενημερώνονται, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.tem-magnisia.gr ή να τηλεφωνούν καθημερινά, εκτός Κυριακής, στο τηλέφωνο 24210 38317 στα γραφεία του δικτύου, Κοραή 90, μεταξύ 12.00 και 14.00.

Η επικοινωνία κρίνεται αναγκαία προκειμένου να δηλωθούν τα είδη των προϊόντων που θα εκθέσουν. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη μπορούν απλά να πάρουν μαζί τους ότι έχουν και να το διαθέσουν προς πώληση στην αγορά. Η εγγραφή τους θα γίνει επί τόπου. Τέλος, για την πρωτοποριακή αυτή κίνηση έχουν δείξει ενδιαφέρον και πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε πως μπορείτε να βρείτε μέλι χωρίς μεσάζοντες στο anwsi.gr.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.