Δημόσιο: πως θα γίνεται η αξιολόγηση των υπαλλήλων

Πως θα γίνεται από τον Ιούνιο η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων; Τι θα περιλαμβάνει η αξιολόγηση και γιατί θα γίνεται με αυτόν τον τρόπο;

Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων θα υποβληθεί σε γραπτό τεστ, που θα περιλαμβάνει 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Στόχος της εξέτασης με το γραπτό τεστ είναι να κριθεί η ικανότητα του προσωπικού για τη θέση που κατέχει. Μεταξύ άλλων, θα βαθμολογηθούν οι σπουδές, οι ξένες γλώσσες, οι ικανότητες και η πείρα που διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Γραπτές εξετάσεις θα δώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από προτάσεις των Γάλλων εμπειρογνωμόνων.

Με τον στόχο των 15.000 απολύσεων, όλα δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό οι εξετάσεις αυτές θα κρίνουν τις θέσεις στους οργανισμούς. Το γραπτό τέστ θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 ώρες και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα αφού η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” το 25 με 30% της βαθμολογίας θα κρίνει η εκπαίδευση του κάθε δημόσιου υπαλλήλου (πτυχία κλπ), άλλο ένα 10-15% θα κρίνεται από την επιμόρφωση, μεγάλο βαρύτητα θα έχει εμπειρία, ως και 35% της βαθμολόγησης και ένα 5-10% θα λαμβάνεται υπόψη η γνώση ξένων γλωσσών.

Με τη συμβολή του ΑΣΕΠ θα καθοριστεί ένα ερωτηματολόγιο με 80 ερωτήσεις στο οποίο κατά περίπτωση θα υπάρχουν και οι ανάλογες απαντήσεις μεταξύ των οποίων θα έχει να επιλέξει ο εξεταζόμενος.

Από τις 80 ερωτήσεις του οι 40 θα αφορούν σε γενικά διοικητικά θέματα και οι 40 θα είναι εξειδικευμένες ανά κλάδο. Το γραπτό τεστ θα “δώσει” το 20% της τελικής αξιολόγησης του εξεταζόμενου.

Διαβάστε πως θα γίνει η αξιολόγηση για τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.