Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Ποια χώρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων χωρών με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους;

Στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων χωρών βρίσκεται η Δανία και τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης σε αντίθεση με την Υποσαχάρια Αφρική που τοποθετείται στον αντίποδα.Γιατί όμως η Δανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα;

Στο ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει σχετική έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Γκάλοπ για την περίοδο 2005-2011 και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ευτυχία, η οποία διεξήχθη στο Μπουτάν.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις οι άνθρωποι καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους και έχουν τροφή, στέγη και απασχόληση τότε η ευτυχία τους καθορίζεται από παράγοντες όπως η πολιτική ελευθερία, η εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες, η απουσία διαφθoράς, και βέβαια η υγεία.

Πιο ευτυχισμένες χώρες αποδεικνύονται η ∆ανία, η Φινλανδία , η Νορβηγία, η Ολλανδία και ο Καναδάς ενώ «αντικαταθλιπτικά» χρειάζονται το Τόγκο, το Μπενίν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Σιέρα Λεόνε. Η χώρα μας στη σχετική κατάταξη πήρε την 42η θέση για την περίοδο 2005-2011.

Για να μετρήσουν την ευτυχία στις πιο ευτυχισμένες χώρες οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια- με επικεφαλής τους οικονομολόγους Ρίτσαρντ Λέιαρντ και Τζέφρι Σακς – έκαναν διαφορετικές ερωτήσεις σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και στη συνέχεια αξιολόγησαν τη ζωή τους με βάση την κλίμακα του 10. Οι διαφορές που προέκυψαν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τεράστιες: περισσότερο από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων βαθμολόγησε τη ζωή του με 8 ή και ψηλότερα. Το αντίστοιχο ποσοστό που δήλωσε τέτοιες βαθμολογίας στην Υποσαχάρια Αφρική ήταν μόλις 5%.

Δείτε ποια η πλουσιότερη χώρα στο κόσμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.