Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος: νέο κόμμα με δυναμική

Ποιο είναι το νέο κόμμα Δημιουργία Ξανά με πρόεδρο τον Θάνο Τζήμερο; Διαβάστε τις πολιτικές του θέσεις και ποιες μεταρρυθμίσεις προτείνει η Δημιουργία Ξανά.

Ένας νέος σχηματισμός έκανε την εμφάνισή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας με την ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος Δημιουργία ξανά. Πάνω από 900 συμμετέχοντες από την Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού έδωσαν το παρόν στο ξεκίνημα του νέου κόμματος και εξέλεξαν τα όργανά του.

Το νέο κόμμα Δημιουργία ξανά σύμφωνα με τα λόγια του ιδρυτή του Θάνου Τζήμερου προέκυψε από «την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας των Πολιτών, της επαναφοράς της έννοιας του υπεύθυνου, ενεργού πολίτη, για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού χωρίς «μεσάζοντες» επαγγελματίες πολιτικούς».

H Δημιουργία ξανά προτείνει μια σειρά συνταγματικών και νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων είναι:

1. Η θέσπιση συγκεκριμένης σταθερής ημερομηνίας για την διενέργεια εκλογών οι οποίες θα γίνονται οπωσδήποτε κάθε 4 χρόνια. Έτσι θα σταματήσει η εκλογολογία η οποία στη χώρα μας ξεκινάει αμέσως μετά τις εκλογές! Παρόμοια διάταξη έχει το Σουηδικό Σύνταγμα.
2. Η θέσπιση μονοεδρικών περιοχών με σύνολο βουλευτών 200
3. Η καθιέρωση χρονικού περιορισμού – ανώτατου όριου θητείας 12 ετών σε οποιαδήποτε αιρετή θέση
4. Το ασυμβίβαστο της βουλευτικής και της υπουργικής ιδιότητας
5. Η κατάργηση της αμοιβής των βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές
6. Η κατάργηση οποιασδήποτε σύνταξης χορηγείται λόγω θητείας σε αιρετό αξίωμα (συντάξεις Προέδρων Δημοκρατίας Πρωθυπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, Νομαρχών, Συνδικαλιστικών στελεχών). Κατά τη διάρκεια της θητείας, ο εκλεγμένος λειτουργός συνεχίζει να είναι ασφαλισμένος στον φορέα που ήταν και πριν να εκλεγεί. Συνταξιοδοτείται από τον φορέα του στα 65 όπως όλοι οι Έλληνες, χωρίς τα χρόνια του αξιώματος να προσθέτουν κάτι.

Πώς τοποθετείται στη σημερινή συγκυρία η Δημιουργία ξανά, σύμφωνα με τον Θάνο Τζήμερο ιδρυτής του νέου κόμματος:

«Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Μόνο μπροστά». Έτσι αυτοπροσδιορίζεται ιδεολογικά η Δημιουργία, ξανά, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να διεκδικήσει την είσοδο στη Βουλή. Δεν είμαστε επώνυμοι.

Τάσσεται υπέρ μεταρρυθμίσεων «που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια», προκρίνει «νέους, άφθαρτους ανθρώπους» έναντι «κομματικοσυνδικαλιστικών συμμοριών» και αξιώνει ένα κράτος «διαιτητή του παιχνιδιού». Για το Μνημόνιο δηλώνει: «Μας ενοχλεί που μας αντιμετωπίζει ως αναξιόπιστους και απατεώνες αλλά μας ενοχλεί πολύ περισσότερο που οι πολιτικοί μας ΕΙΝΑΙ και αναξιόπιστοι και απατεώνες».

Η Δημιουργία ξανά είναι πια ένα επίσημο κόμμα ενεργών, υπεύθυνων πολιτών, χωρίς ανάμειξη παλαιών πολιτικών. Συμμετέχουν άνθρωποι από όλες τις τάξεις και τις ηλικίες, που θέλουν να ζήσουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το παρασιτικό σύστημα (κομματικό – συνδικαλιστικό – κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών), θα συνεχίσει να κάνει το μόνο πράγμα που ξέρει: ληστρικές επιδρομές σε όσα υγιή κύτταρα απέμειναν στην παραγωγική οικονομία να δίνουν πλέον την προσωπική τους μάχη επιβίωσης. Δεν πρόκειται να σωθούμε, παρά μόνον αν αλλάξουμε το κράτος – βαμπίρ και όσους εκθρέφει. Εμείς, πρέπει να το κάνουμε, όχι οι ξένοι.”

Ποια είναι η θέση της Δημιουργίας ξανά, απέναντι στο Μνημόνιο και το PSI σύμφωνα με τον Θάνο Τζήμερο:

Η ανυπαρξία πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε κομματικούς οπαδούς, ποδοσφαιρικού τύπου, κι όχι υπεύθυνους πολίτες. Η «φασαρία» για το μνημόνιο είναι χαρακτηριστική: είστε υπέρ ή κατά; Μα είναι δυνατόν να απαντήσεις μονολεκτικά για ένα κείμενο εκατοντάδων σελίδων, το οποίο μιλάει επί παντός του επιστητού;

Το Μνημόνιο έχει σημεία που προφανώς είναι γραμμένα στο «πόδι», έχει διατάξεις που προφανώς είναι ευσεβείς πόθοι (π.χ. έπρεπε η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τα βήματα για την μεταρρύθμιση της φορολογικής νομοθεσίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου!) αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του περιγράφει μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για την Ελλάδα, πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Το αστείο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο τα έχουν εξαγγείλει και τα δύο κόμματα στις προεκλογικές τους υποσχέσεις! Μας ενοχλεί που το Μνημόνιο μας αντιμετωπίζει ως αναξιόπιστους και απατεώνες αλλά μας ενοχλεί πολύ περισσότερο που οι πολιτικοί μας είναι και αναξιόπιστοι και απατεώνες.

Το PSI είναι μια ανάσα για τις δανειακές μας υποχρεώσεις αλλά, εάν διατηρηθεί η παρασιτοκρατία και δεν γίνουν οι βαθειές μεταρρυθμιστικές τομές που χρειάζεται ο Δημόσιος Τομέας και η Οικονομία, απλώς μεταθέτει τη χρεωκοπία για αργότερα.

Πώς αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά η Δημιουργία ξανά, βάσει των παραδοσιακών ιδεολογικών χώρων σύμφωνα με τον Θάνο Τζήμερο:

Η Δημιουργία ξανά είναι το κόμμα της κοινής λογικής. Ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Μόνο μπροστά. Άλλωστε, οι ιδεολογικές «ταμπέλες», τόσα χρόνια ήταν το πρόσχημα της προσοδοθηρίας. Είχαν τα κόμματα καμμία σχέση με το ιδεολογικό τους κέλυφος; Ήταν ποτέ η δεξιά αστικό κόμμα που ευνοούσε το επιχειρείν; Ήταν ποτέ η αριστερά φορέας καινοτόμων ιδεών; Υποστηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία της παραγωγής, αλλά όχι την ασύδοτη, τοξική οικονομία.

Δείτε το βίντεο της Πανελλήνια συνδιάσκεψη της Δημιουργίας ξανά:

Διαβάστε ποιο είναι το πρώτο-ανατρεπτικό κόμμα σύμφωνα με τη Δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.