Δημοκρατική Αριστερά: οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς; Διαβάστε τους υποψήφιους για τις εκλογές 2012.

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Σπύρος Λυκούδης τέθηκαν επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εκλογές 2012, αντιστοίχως, ενώ ο Αλ. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών και την Αχαΐα και ο Φ. Κουβέλης στη Β’ Αθηνών και την Αιτωλοακαρνανία.

Με τη συμμετοχή βουλευτών που αποχώρησαν ή διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στελεχών από συνεργαζόμενες πολιτικές κινήσεις δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ.ΑΡ., τα οποία σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες εξελίχθηκαν σε δυσεπίλυτα παζλ, εξαιτίας των εσωκομματικών ισορροπιών και των συμφωνιών που υπήρξαν με συνεργαζόμενους φορείς και πρόσωπα.

Ψηφοδελτίου Επικρατείας για τις εκλογές 2012

Του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ηγείται ο Μ. Γλέζος και ακολουθούν η πανεπιστημιακός Θ. Φωτίου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Τσουκαλάς, η ηθοποιός Μ. Παπαδημητρίου, ο δημοσιογράφος Μ. Κυπραίος, οι πανεπιστημιακοί Ιφ. Καμτσίδου και Ευστ. Κουβελάκης, η συνδικαλίστρια της ΑΔΕΔΥ Δ. Σπανού, η υποψήφια διδάκτορας Ρ. Σβίγκου, ο δικηγόρος Σπ. Σακέτας, η πανεπιστημιακός Ντ. Βαΐου και ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ. για τις εκλογές 2012 είναι ο γραμματέας του κόμματος Σπ. Λυκούδης και έπονται οι Κ. Παπαϊωάννου Κωστής (πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), Ν. Δεμερτζής (πανεπιστημιακός), Εύα Κοταμανίδου (ηθοποιός), Δημ. Παναγιωτόπουλος (πανεπιστημιακός), Π. Διαμαντάκου (δημοσιογράφος), Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός), Αθ. Γκόρου (δημοσιογράφος), Ρ. Πολυκανδριώτη (ερευνήτρια), Σ. Παπαθανασίου (οικονομολόγος), Γ. Παπαθεοδώρου (πανεπιστημιακός) και Στ. Λιβαδάς (μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος).

Στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών της ΔΗΜ.ΑΡ. υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές 2012, μεταξύ άλλων είναι οι Θ. Μαργαρίτης, Μ. Σαμπατακάκης, Γ. Πανούσης, και Μ. Γιομπαζολιάς, ενώ σε αυτό της Β’ Αθηνών, εκτός του Φ. Κουβέλη, συμμετέχουν οι Γρ. Ψαριανός, Δημ. Χατζησωκράτης, Ανδρ. Παπαδόπουλος, Παν. Παναγιώτου, Ανδρ. Νεφελούδης και Οδ. Βουδούρης. Στην Α’ Πειραιά υποψήφιοι θα είναι οι Μαρία Ρεπούση και Αλ. Τσουρινάκης, στη Β’ Πειραιά ο πρώην βουλευτής Ν. Γαλανός και ο Γ. Κακουλίδης, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής οι βουλευτές Θ. Λεβέντης και Βασ. Οικονόμου.

Στην Εύβοια είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Π. Κολιοπάνος, στις Κυκλάδες ο βουλευτής Γ. Παπαμανώλης, στο Ηράκλειο ο επίσης βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης, στην Πιερία ο Γ. Αμοιρίδης, στην Αχαΐα ο Ν. Τσούκαλης και στην Α’ Θεσσαλονίκης η Ασ. Ξηροτύρη.

Στο συνδυασμό της Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Αλ. Τσίπρα, συμμετέχουν ο βουλευτής και δημοσιογράφος Β. Μουλόπουλος, ο Ν. Βούτσης, η Τ. Χριστοδουλοπούλου, η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Γ. Μαμουζέλος, ενώ στη Β’ Αθήνας οι Δ. Παπαδημούλης, Σ. Σακοράφα, Π. Κουρουπλής, Γ. Δραγασάκης, Π. Τατσόπουλος, Στ. Παναγούλης, Π. Σκουρλέτης, Δ. Στρατούλης, Π. Τριγάζης, Γ. Θεωνάς και Ν. Βαλαβάνη. Στην Α’ Πειραιά οι Θ. Δρίτσας, Ελ. Σταματάκη και Γρ. Μανουσάκης, στη Β’ Πειραιά ο Παν. Λαφαζάνης και η Εύη Καρακώστα, στην Αττική οι Ν. Αθανασίου, Γ. Πάντζας και Π. Σκουρολιάκος, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι και πάλι υποψήφιος ο βουλευτής Τ. Κουράκης.

Διαβάστε ποιοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.