Εκλογές 2012 Αποτελέσματα: πρώτη πρόβλεψη αποτελέσματος

Ποια η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος με βάση τα δεδομένα από όλες τις δημοσκοπήσεις και τα γκάλοπ για τις εκλογές 2012;

Σας δίνουμε από τώρα και με τα δεδομένα που υπάρχουν απο τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012, την πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα στις εκλογές 2012, πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, με τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ να κυμαίνεται στο 4-6%. Αν και ο δικομματισμός καταρρέει, τα δύο μεγάλα κόμματα θα πιέσουν ασφυκτικά τους ψηφοφόρους με την απειλή της εξόδου από το ευρώ, και τελικά θα ανεβάσουν λίγο τα ποσοστά τους. Οροφή για τη ΝΔ είναι το 26%, ενώ για το ΠΑΣΟΚ το 21%. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι και τα δυο μαζί κόμματα της συγκυβέρνησης θα είναι μειοψηφία.

Το υπόλοιπο ποσοστό θα μοιραστεί στα άλλα κόμματα. Τρίτο κόμμα θα παραμείνει το ΚΚΕ με ποστοστό 7-9%, ενώ για την τέταρτη θέση θα γίνει μεγάλη μάχη. ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται να εξασφαλίζουν άνετα την είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 5-8%, ενώ ερωτηματικό παραμένει το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου που ανεβοκατεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται -μετά από πιέσεις που θα ασκηθούν- να “κάτσει” στο 3-5%.

Το ζητούμενο είναι πόσα από τα μικρότερα κόμματα θα πιάσουν το 3%. ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι, Χ.Α., Δημοκρατική Συμμαχία, Δράση παλεύουν να μπουν στην επόμενη Βουλή, αλλά πρακτικά μόνο ένα ή δύο από αυτά τα κόμματα θα το καταφέρουν.

Τέλος, το ποσοστό των πολύ μικρών κομμάτων που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 3% θα παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο θα μειώνεται το ποσοστό που απαιτείται για αυτοδυναμία. Κόμματα όπως Δημιουργία ξανά, Ένωση Κεντρώων, Άρμα Πολιτών, Κοινωνική Συμφωνία, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, αλλά και το… εναλλακτικό δίδυμο Βεργής-Τζούλια Αλεξανδράτου μπορεί να πάρουν ένα μικρό -αλλά σημαντικό- κομμάτι της πίτας.

Αυτά με τα έως τώρα δεδομένα, πολλές δημοσκοπήσεις τρέχουν και το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, οπότε δεν αποκλείεται κάποια από τα παραπάνω να ανατραπούν τις επόμενες βδομάδες. Εδώ θα είμαστε και θα ατα παρακολουθούμε, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και δεσμεύσεις.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί για τις εκλογές 2012 και ψηφίστε παρακάτω στη μεγάλη δημοσκόπηση του fimes.gr με ΟΛΑ τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

24 Σχόλια

  1. πιστευω οτι δεν ειναι σωστα…..η χρυση αυγη θα βγει 3η σιγουρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. παιδια μπορουμε να διωξουμε ολα τα λαμογια που πανε απο το ενα κομα στο αλλο!!!!!!!!!!!????? κατι καινουργιο… εγω θα δημιουργησω .. και θα ακουσω την λογικη.. δημιουργια ξανα ρε! εξω τα λαμογια ! πινουν καφεδακια χρονια τωρα παρεα στο καφενειο της βουλης ολοι τους! ωρα να φευγουν! ακουστε και μιληστε αν δεν ακουσετε να μην ψηφισετε..

  3. ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ν.Δ. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ.

  4. Όταν κάποιος πέρνει τις μίζες του,εις βάρος του λαού βεβαίως,θα αρνηθεί τις προσταγές αυτού που του τις έδωσε;ΟΧΙ,ο μόνος που δεν έχει χρηματιστεί και μπορεί να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι,είναι ο Τσίπρας,τον εμπιστεύομαι και θέλω να πιστεύω πως είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την άσχημη κατάσταση εκτός και αν πάρουν τα μυαλά του αέρα,ελπίζω πως οχι.

  5. το νεο κομμα ‘ΟΧΙ’ συνεργασιας ΕΠΑΜ ΚΑΖΑΚΗΣ με ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

  6. ton Συνδεσμο Εθνικης Ενοτητας γιατι δεν τον βαζετε στις δημοσκοπησεις???φοβαστε η σας εχουν πληρωσει ???το 6,7% σας λεει κατι?? και παμε για την εκπληξη,,,,

  7. Δηλαδη ο Συνδεσμος Εθνικης Ενοτητας που ειναι γραμμενα 15.000 μελη πανελλαδικα ( και αλλα 5.000 μελη δεν ειναι καταγεγραμμενα αλλα ειναι θαυμαστες του συνδεσμου) συνολο 20.000 μελη ( χ10 ατομα εκαστος = 200.000 )και 100.οοο εν ενεργεια αξκοι των ΕΔ και ΣΑ , δε σας κινει τη περιεργεια???γιατι τον αγνοειτε??εχετε δει στο διαδυκτιο τα γκαλοπ??το 6% που μπορει να φτασει και το 9% δε σας συγκινει??

  8. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΚΕ(μ-λ)- Μ-Λ ΚΚΕ

  9. μόνο 3-5% οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ?
    θυμήσου το και την ημέρα των εκλογών αυτό !!

  10. Έχω την εντύπωση ότι πέφτετε αρκετά έως πολύ έξω στις προβλέψεις για το κομμα Καμμένου. ¨Εχει αποδείξει οτι έχει ψηφοφόρους που δεν επηρεάζονται καθόλου από πιέσεις προπαγάνδες και τρομακτικά διλήμματα. Πώς; Εϊναι σταθερό στις δημοσκοπήσεις από 7 έως 10% έχοντας απο ελάχιστη έως καθόλου προβολή από την τηλεόραση την οποία και κυρίως χρησιμοποιούν οι δύο μεγάλοι για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ειδικά απο το κανάλι με μεγάλη τηλεθέαση σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτική εκπομπή είναι τελείως αποκλεισμένος. Οπότε μου φαίνεται αδύνατο να πέσει κα΄τω από 7%

  11. Για ποιό λόγο δεν συμπεριλαμβάνεται η Ένωση Κεντρώων;Έχει ιδρυθεί από το 1992; Γιατί τέτοια μεροληψία;

  12. Να συμπληρωσω στο παραπανω σχολιο οτι το ΕΕΚ εχει ηδη ανακοινωσει την συμμετοχη του και σε αυτες τις εκλογες , στην ιστοσελιδα του http://www.eek.gr

  13. Να συμπεριληφθει και το ΕΕΚ – Τροτσκιστες οπωσδηποτε το οποιο εχει συνεχη και συνεπη παρουσια στους κοινωνικους αγωνες χρονια τωρα !!

  14. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΘΕΙ ΕΔΩ
    ΚΑΙ 4 ΕΤΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ
    ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.ΔΙΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

  15. Επειδή υπάρχουν, για ευνοήτους λόγους, υψηλές διακυμάνσεις μεταξύ των διαφόρων δημοσκοπήσεις στα ποσοστά που δίνουν στα κόμματα, και έχοντας υπόψη ότι μεγάλο μέρος των ερωτώμενων είτε αρνείται ν΄απαντήσει είτε δίνει παραπλανητικές απαντήσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα για το πού ¨θα καθίσει η μπίλια¨ στις 6/5.
    Η εκτίμηση της ανάρτησης για τις πιθανές οροφές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μάλλον κινείται κοντά στο πραγματικώς συμβαίνον.
    Αλλά για τα λοιπά κόμματα, πλην αυτών των κατά την ανάρτηση κινούνται στο όριο του 3%, δηλ. για ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞ.ΕΛ., μάλλον δεν θα είναι έτσι τα πράγματα, όπως φαίνεται.
    Εστω ότι το δίδυμο πιάνει 42-45%. Απομένει ένα 55-58% να ¨μοιραστεί¨ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους.
    Το πιθανότερο είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ διψήφιος, γύρω στο 13-15%, το ΚΚΕ να ¨παίζει¨εκεί γύρω στο 10-12%, οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. να έχουν ¨ακτίνα¨ 7-10% και η ΔΗΜΑΡ γύρω στο 4-6% και το υπόλοιπο 12-15% περίπου να μοιραστεί ανάμεσα στους υπόλοιπους.
    Από τα λοιπά κόμματα, μάλλον δύο το πολύ να καταφέρουν να έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
    Και η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην ισχυρή πιθανότητα ότι, πέραν της συσπείρωσης στο δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θα υπάρξει συσπείρωση και γύρω από τους ισχυρότερους αντιμνημονιακούς πόλους. Ηδη, σε κάποιο ιστολόγιο διάβασα ότι το Αρμα Πολιτών δεν θα κατέβει στις εκλογές (δεν γνωρίζω εάν αληθεύει). Είναι πιθανό κάποιος που σκέπτεται να ψηφίσει ΚΟΙ.ΣΥΜ. (εάν δεν συμπράξει τελικά με τους Ο-Π) ή το ΕΠΑΜ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διαπιστώνοντας ότι τα σχήματα αυτά έχουν μικρή εμβέλεια, να προτιμήσει να ενισχύσει άλλον αριστερό ή κεντροαριστερό πόλο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
    Εάν το βασικό μνημονιακό δίδυμο καταφέρει τελικά στην κάλπη να πιάσει τις προαναφερόμενες οροφές του, ενδέχεται να διαθέτει μεν, ελέω εκλογικού νόμου (μπόνους 50 εδρών), κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά όχι κοινωνική πλειοψηφία, οπότε η ουσιαστική πολιτική νομιμοποίησή του για την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων θα πάσχει και θα μεταβληθούν σε απλούς διεκπεραιωτές των εντολών του ανθυπάτου Ράϊχενμαπχ και των άνωθεν τούτου.
    Πάντως σε διάφορες αναρτήσεις γράφεται ότι η εκτίμηση των ξένων, από τις μετρήσεις που αυτοί κάνουν (προφανές και εύλογο το γιατί), είναι ότι πολύ πιθανόν το δίδυμο να μην αποκτήσει ούτε καν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ο κορσές σε ΔΗΜΑΡ και σε Ο-Π (εάν οι Ο-Π έχουν Κ.Ο.) θα είναι πολύ στενός.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines