Εκλογές 2012 Δημοσκόπηση GPO: αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

Τι καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για τις εκλογές 2012 και ποια πολιτική ρευστότητα απεικονίζεται στο γκάλοπ της GPO για λογαριασμό του MEGA;

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 που έγινε από την GPO και το Mega, το πολιτικό σκηνικό αλλάζει συνεχώς.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης για τις εκλογές 2012, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στα επίπεδα του 18,2%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,2%, το ΚΚΕ στο 8%, το ΛΑΟΣ στο 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 7%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,5%, η Χρυσή Αυγή στο 3,1% και οι Οικολόγοι στο 1,5%.

Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι η αύξηση των αναποφάσιστων που αγγίζουν το 29,4%, καθώς όσοι δήλωσαν πως θα ψηφίσουν Λευκό και αποχή φτάνουν στο 10,2% και στο 19,2% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Από τα ποσοστά γίνεται εμφανής η ρευστότητα στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012, κάτι που γνωρίζουν ως φαίνεται πολύ καλά και οι ψηφοφόροι που απαντούν, σε ποσοστό 63,3%, ότι μετά το κλείσιμο της κάλπης «βλέπουν» σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ακόμα πιο αναλυτικά, από όσους δήλωσαν πως η επόμενη ημέρα της διακυβέρνησης της χώρας θα γίνει από κυβέρνηση συνεργασίας, ποσοστό 15,1% «θέλει» ή «βλέπει» κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και 23,9% κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δείχνουν να ενδιαφέρονται για τις εκλογές από πολύ έως αρκετά πολύ σε ποσοστό 53,2%, ενώ οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σε ποσοστό 84,9%, έναντι ποσοστού 13% που δηλώνει πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα ψηφίσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «προφίλ» της ψήφου, καθώς στο ερώτημα για ποιόν λόγο και με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει κανείς, ποσοστό 29,5% δήλωσε πως θα ψηφίσει για να ενισχύσει το κόμμα που πιστεύει πως θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα προοπτικής για τη χώρα, ποσοστό 41,9% θα δώσει «τιμωρητική ψήφο», θα ψηφίσει για να τιμωρήσει αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ένα 21,7% θα ψηφίσει για να έχει η χώρα αύριο μια σταθερή κυβέρνηση.

Επίσης το 60,2% των ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση της GPO για τις εκλογές 2012 δηλώνει πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η μείωση του μισθού του και ότι η Οικονομία σε 67,2% αποτελεί το πρόβλημα βάση του οποίου θα ψηφίσουν.

Επίσης, το 92,2% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Το 42,2 κρίνει θετικά το έργο του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 56% αρνητικά.

Τέλος αναφορικά με τους μετανάστες το 41,2% στπ γκάλοπ θεωρούν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να εκδιωχθούν και το 44% να παραμείνουν στα κέντρα κράτησης.

Διαβάστε τι λέει νέο γκάλοπ της Alco για τις εκλογές 2012 και 9 κόμματα στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.