ΕΟΠΥΥ, δραστική ουσία: γιατί αναβάλλεται η συνταγογράφηση

Γιατί αναβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, πριν καν ξεκινήσει; Ποια προβλήματα προέκυψαν στην εφαρμογή;

Οι φαρμακοποιοί φώναζαν, οι γιατροί επίσης και οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι περίμεναν να δουν πως θα ξεκινούσε η εφαρμογή από τον ΕΟΠΥΥ, της συνταγογράφησης με βάση την δραστική ουσία.

Και δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι πιο απαισιόδοξοι. Τα πολυδιαφημισμένα γεννόσημα που θα άλλαζαν την ζωή μας αλλά και θα επιβάρυναν λίγότερο την τσέπη μας δεν μπορούν να βρεθούν.

Από το πρωί σε φαρμακεία και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ επικρατούσε μπάχαλο. Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με δραστική ουσία, λειτουργούσε προβληματικά και γιατροί και φαρμακοποιοί δεν γνώριζαν τι να γράψουν σε ποιόν.

Για παράδειγμα, ο κάθε φαρμακοποιός του ΕΟΠΥΥ έπρεπε να ψάξει πολλές φορές ανάμεσα σε 150 φάρμακα για να βρει το φθηνότερο με βάση την δραστική του ουσία και να το συνταγογραφήσει.

Έτσι, μπροστά στην πανωλεθρία το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης, με βάση τη δραστική ουσία.

Διαβάστε ποια η λίστα του ΕΟΠΠΥ, για τις δέκα δραστικές ουσίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.