Επίδομα ανεργίας: κριτήρια-ποιοι δικαιούνται

Ποιοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας; Ποια είναι τα κριτήρια για εκείνους που οα πάρουν επίδομα ανεργίας;

Καθορίστηκαν τα κριτήρια με τα οποία θα παίρουν επίδομα ανεργίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

«Έχουμε ετοιμάσει την απόφαση με τα κριτήρια προκειμένου να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και στους ελευθέρους επαγγελματίες. Θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ακόμα» είπε.

«Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος, να έχει καταβάλλει εισφορές για ένα χρόνο και να έχει διακόψει τη δραστηριότητά του για τρεις μήνες. Θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο: 50.000 ευρώ καθαρά εισόδηματα για τρία χρόνια αθροιστικά και αντίστοιχα καθαρά εισοδήματα 80.000 ευρώ οικογενειακά έσοδα» προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ από 1/1/2011, παράλληλα με τις μηνιαίες εισφορές Κλάδου Σύνταξης και Κλάδου Υγείας, είναι υποχρεωτική η καταβολή επιπλέον εισφοράς 10 ευρώ για όλους τους ασφαλισμένους (παλαιούς και νέους), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας ΟΑΕΔ.

Διαβάστε πόσο θα είναι η νέα μείωση στα επιδόματα ανεργίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.