#

Greekddl.com: γιατί έκλεισε το πασίγνωστο torrent site

Γιατί έκλεισε η ιστοσελίδα greekddl.com; Πόσα εκατομμύρια ευρώ έχασε το δημόσιο από την λειτουργία του greekddl.com;

Kλείνει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες στις οποίες χρήστες μπαίνουν για να «κατεβάζουν» παράνομα ταινίες. Μέχρι στιγμής από την λειτουργία του greekddl.com έχει υπολογιστεί πως το δημόσιο έχασε πάνω από 65 εκ. ευρώ.

Στους διαχειριστές του greekddl.com έχει σχηματιστεί δικογραφία. Πρόκειται για τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία μάλιστα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και είναι γνωστή στις αστυνομικές αρχές και από άλλες υποθέσεις απάτης.

Ο ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, άνδρας, είναι γνωστός εκδότης και φέρεται σαν ο κύριος διαχειριστής της ιστοσελίδας greekddl.com, ενώ ο άλλος είναι ένας Ελληνοσουηδός που διαμένει στη Σουηδία και για αυτό έχει δοθεί σήμα ήδη στην Interpol.

Οι διαχειριστές της ανοιχτής ιστοσελίδας greekddl.com παρείχαν την δυνατότητα στους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες – μέλη, οι οποίοι εγγράφονταν με μια πολύ εύκολη διαδικασία σε μια κλειστή κοινότητα ( forum ), να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία που περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Από τους 3 διαχειριστές του greekddl.com έχουν συλληφθεί οι δύο (ένας άντρας και μια γυναίκα που διέμεναν στην Ελλάδα) ενώ ο τρίτος διαμένει στη Σουηδία και έχει εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης από την Interpol.

Ο άντρας που συνελήφθη φέρεται ως ο ιδρυτής του greekddl.com και κύριος διαχειριστής του και ασχολείται με τις εκδόσεις ενώ η γυναίκα είναι γνωστή στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης από άλλες απάτες.

Οι διαχειριστές του greekddl.com έβγαζαν υπέρογκα ποσά από τα έσοδα από τις διαφημίσεις αλλά και τις δωρεές των χρηστών που ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο προνομιακές σελίδες του site.

Επιπλέον, ζητούσαν οικονομική εισφορά από τα μέλη της ιστοσελίδας greekddl.com, μέσω του συστήματος διαδικτυακών πληρωμών Paypal , για να αποκτήσουν προνόμια σε μορφή δωρεάς.

Στην ιστοσελίδα greekddl.com για μεγάλο χρονικό διάστημα η είσοδος γινόταν με μηνιαία συνδρομή.

Εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνες στα σπίτια και τους χώρους εργασίας των εμπλεκομένων της ιστοσελίδας greekddl.com σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και βρήκαν τα εξής:

1. Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
2. Τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή
3. Τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή

Εκτιμάται ότι η συνολική ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες παραγωγής πνευματικών έργων από την greekddl.com, ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογισθεί οι φόροι και το Φ.Π.Α. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε γιατί έσπασαν τα γραφεία του γνωστού site Zoo.gr.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!