Κοκορέτσι στη σούβλα: συνταγή για την Κυριακή του Πάσχα

Πως να φτιάξετε κοκορέτσι στη σούβλα την Κυριακή του Πάσχα; Διαβάστε τη συνταγή και πως να φτιάξετε το κοκορέτσι στη σούβλα.

Τι χρειάζεστε για το κοκορέτσι στη σούβλα;

2 αρνίσιες συκωταριές (χωρίς τα νεφρά)
επιπλέον γλυκάδια
2 αρνίσιες σκέπες
2 κιλά εντεράκια αρνίσια
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Πως φτιάχνουμε το κοκορέτσι στη σούβλα:

Πλένετε τα έντερα καλά. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας, και αφού γεμίσει νερό, με τα δάχτυλα «τραβάτε» το νερό από μέσα. Τα βάζετε σε λεκάνη με χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξουν, προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.

Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα πιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ. Το αλάτι το βάζετε στο τέλος, την ώρα που περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια για να μην γλιστράνε. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή. Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες. Μετά τυλίξτε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα.

Αφήστε το κοκορέτσι στη σούβλα, σκεπασμένο να στεγνώσει και να «πάρει» τα αρώματα. Αν το ψήσετε στα κάρβουνα, βάλτε την σούβλα κοντά στη φωτιά, και γυρνάτε το σχετικά γρήγορα, μέχρι να πάρει χρώμα. Πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στραγγίζει αλλά να στεγνώσει.

Αν δεν το ψήσετε στα κάρβουνα, μπορείτε προσεκτικά να τραβήξετε τη σούβλα και να βάλετε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο. Μην προσθέσετε νερό, γιατί “βγάζει” πολλά υγρά. Αλείφετε συχνά με λάδι και στις δύο περιπτώσεις ψησίματος.

Μερικά μυστικά ακόμη για το κοκορέτσι στη σούβλα:

Γίνεται περίπου 80 cm αν τυλιχτεί σφιχτά.
Καλύτερα, αν το ψήσετε στα κάρβουνα, χρησιμοποιήστε τετράγωνη σούβλα

Διαβάστε την συνταγή για τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.