Νίκος Παλυβός: αυτοκτονία σοκ 38χρονου Λέκτορα Παν. Αθηνών

Σοκ προκάλεσε η αυτοκτονια του 38χρονου Λέκτορα του πανεπιστημίου Αθηνών Νίκου Παλυβού. Τι προκάλεσε την αυτοκτονία του Νίκου Παλυβού;

Ο Νίκος Παλυβός, Δρ. γεωλογίας, εκλεγμένος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 38 χρονών, που έμεινε αδιόριστος επί διετία δεν άντεξε άλλο τον εξευτελισμό και αυτοκόνησε.

Ο Νίκος Παλυβός ήταν μέλος της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης. Οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας, γύρω στους 800, ενώ εκλέχτηκαν και πήραν θέση στο πανεπιστήμιο δεν διορίστηκαν ποτέ λόγω μνημονίου. Παραμένουν σε αναμονή διορισμού επί διετία. Οι ανάγκες όμως δεν αναμένουν, πρέπει και να φάνε και να ζήσουν.

Ο Νίκος Παλυβός δεν άντεξε άλλο και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, μια αυτοκτονία καθαρά πολιτική που ακολουθεί πολλές άλλες παρόμοιες. Η Πρωτοβουλία μελών ΔΕΠ υπο αναμονή τοποθέτησης, “Α-λέκτωρ” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει. Εχθές, 23/04/2012, αυτοκτόνησε ο συνάδελφος και φίλος Νίκος Παλυβός. Ήταν Λέκτορας υπό διορισμό στο Τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας και της συντονιστικής.”

Διαβάστε το βιογραφικό του Νίκου Παλυβού:

Νίκος Παλυβός
Eρευνητής Γεωλόγος (Ελευθ. Επαγγελματίας),
Λέκτορας Τμ. Γεωλογίας Παν/μίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπό διορισμό

Πρόσφατες θέσεις εργασίας:
– Διδάσκων Π.Δ. 407/80, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο [1 Μαρ. 2010 – 31 Αυγ. 2010]
– Εξωτ. Συνεργάτης (ερευνητής), Γεωδυναμικό Ινστιτούτο [1 Σεπτ. 2009 – 31 Δεκ. 2009]
– Διδάσκων Π.Δ. 407/80, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο [1 Μαρ. 2009 – 31 Αυγ. 2009]
– Εξωτ. Συνεργάτης (ερευνητής), Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο [1 Δεκ. 2006 – 31 Ιούλ. 2008]
– Assegnista di Ricerca, Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia (Roma), sezione Roma 1, U.F. Tettonica Attiva [1 Μαϊου 2003 – 30 Νοεμβρ. 2006]

Μια ματιά στην παρακάτω ανακοίνωση δίνει το κλίμα μέσα στο οποίο ζουν και εργάζονται οι “υπο αναμονή τοποθέτησης”:

Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ υπό Αναμονή Τοποθέτησης, Α-Λέκτωρ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Αναμονή που φτάνει έως και τα δύο χρόνια· ασάφειες, παλινωδίες και εμπαιγμός από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας· επιστημονική, οικονομική και ψυχική φθορά: σε αυτά συνοψίζεται η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι 800 και πλέον εκλεγμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που παραμένουν αδιόριστοι, ενώ ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για την «αναβάθμιση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τις προηγούμενες μέρες, μέλη της Πρωτοβουλίας Α-Λέκτωρ κατέθεσαν αιτήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού τους στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ, με κοινοποίηση στα γραφεία της υπουργού, του υφυπουργού και του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η διοίκηση υποχρεούται να απαντήσει στις αιτήσεις αυτές, οι οποίες εξάλλου αποτελούν προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των διορισμών με ένδικα μέσα.

Η πρώτη περίπτωση, ήταν εκείνη του Δημήτρη Χριστούλα και η δεύτερη του Σάββα Μετοικίδη. Η θλίψη γίνεται οργή, και η οργή ποτάμι που θα τους πνίξει.

Η κηδεία του Νίκου Παλυβού θα γίνει στις 16:00 στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Διαβάστε γιατί αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χριστούλας στο Σύνταγμα και ο Σάββας Μετοικίδης στις Σέρρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.