Υποχρεωτικά μέσω Taxisnet η φορολογική δήλωση για μισθωτούς

Ποια κατηγορία μισθωτών θα κληθεί να υποβάλλει υποχρεωτικά την φορολογική δήλωση τους μέσω του Taxisnet; Πότε λήγει η προθεσμία;

Ειδοποιητήρια για να υποβάλουν υποχρεωτικά μέσω του Taxisnet τη φορολογική τους δήλωση θα λάβουν αμέσως μετά το Πάσχα περίπου 800.000 μισθωτοί που μέχρι σήμερα επέλεγαν να στέλνουν έντυπα τη δήλωση στην εφορία.

Πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία υποχρεώνει τους μισθωτούς με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ να υποβάλλουν υποχρεωτικά την φορολογική δήλωση τους μέσω του Taxisnet. Η ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών πήγε όμως ένα βήμα πιο πέρα. Εξετάζοντας τα εισοδήματα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι το 2011 εντόπισε περίπου 800.000 φορολογούμενους με ετήσιες αποδοχές που ξεκινούν από 13.000-14.000 ευρώ και πέρυσι επέλεξαν να καταθέσουν τη δήλωση στην εφορία αντί να την υποβάλουν ηλεκτρονικά.

Θεωρώντας ότι τα εισοδήματά τους δεν θα έχουν πέσει κάτω από 12.000 ευρώ αποφάσισε να τους στείλει ειδοποιητήριο μαζί με τον κλασικό οδηγό για τη συμπλήρωση της δήλωσης για να πάνε στις εφορίες, να ζητήσουν κωδικούς και κλειδάριθμο ώστε να καταθέσουν φέτος τη φορολογική δήλωση μέσω του taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Ιουνίου 2012 και το υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι φέτος θα υποβληθούν ηλεκτρονικά πάνω από 3.500.000 φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής εξαιρούνται μόνο οι συνταξιούχοι, εκτός αν το 2011 απέκτησαν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε ΟΕ και ΕΕ.

Διαβάστε τις οδηγίες υποβολής μέσω Taxisnet της φορολογικής δήλωσης 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.