Βίκυ Σταμάτη: η Κούλα από το χωριό πριν γίνει διάσημη [video]

Δείτε το βίντεο για τη Βίκυ Σταμάτη στο χωριό πριν γίνει διάσημη. Ποια η σχέση της Βίκυς Σταμάτη με την Λούλα Παππά που υπηρετεί το παραδοσιακό τραγούδι;

H Koύλα και η Λούλα… ήταν ξαδέρφες και κατάγονται από το Ζέλι της Φθιώτιδας. Δύο ονόματα που ίσως δεν θα λένε πολλά αν δεν δείτε την συνέχεια. Ποια είναι η σχέση της Βίκυς Σταμάτη με την Λούλα Παππά, η οποία υπηρετεί με μεγάλη επιτυχία το παραδοσιακό τραγούδι σε κάθε πανηγύρι ανά την Ελληνική περιφέρεια; Σύμφωνα με όσα μας είπαν, τις δύο γυναίκες συνδέει σχεδόν ο ίδιος δεσμός αίματος αφού τυγχάνει να είναι κόρες δύο αδελφών, του Δημήτρη και του Γιώργου Σταμάτη.

Λέγεται, μάλιστα, πως συχνά οι δύο γυναίκες, στα χρόνια της αθωότητας, συναντιόντουσαν στις πλαγιές των βουνών του χωριού Ζέλι και παρέα με φίλους έστηναν τα δικά τους πάρτι με την Λούλα να αναλαμβάνει να διασκεδάσει την υπόλοιπη παρέα. Με το πέρασμα των χρόνων η ζωή των δύο γυναικών άλλαξε και περισσότερο της Βίκυς Σταμάτη, η οποία από τις βουνοπλαγιές του Ζέλι βρέθηκε στις όπερες του Παρισιού ενώ η Λούλα κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου σε κάθε ελληνικό χωριό! Η Λούλα Παππά γεννήθηκε στην Ελάτεια Λοκρίδος.

Ο πατέρας της ήταν μουσικός και ως εκ τούτου από μικρή είχε το μικρόβιο του τραγουδιού. Ξεκίνησε να τραγουδά απο 13 χρονών με τον πατέρα της και τους θείους της στα διάφορα πανηγύρια και γάμους της περιοχής.

Την Βίκυ Σταμάτη την φώναζαν Κούλα …που είχε και τάμα σε μοναστήρι, αλλά φέτος δεν το εκπλήρωσε λόγω της γνωστής περιπέτειας του Ακη που οδήγησε και την ίδια στο Κορυδαλλό.

Δείτε το βίντεο για τη Βίκυ Σταμάτη στο χωριό πριν γίνει διάσημη:

Δείτε τι δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη στον ανακριτή για τον Τσοχατζόπουλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κάνε Like στο Fimes.gr