Wikileaks: τηλεγραφήματα βόμβα για σχέσεις Καμμένου-ΗΠΑ

Τι λένε τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας για τις σχέσεις Πάνου Καμμένου-ΗΠΑ.

Το περιεχόμενο τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας που αποκάλυψε η wikileaks και αναφέρονται στις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με την αμερικανική πρεσβεία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Κυριακάτικη Δημοκρατία”.

Τα τηλεγραφήματα αναφέρονται στον Δεκέμβριο του 2006, εποχή κατά την οποία η παρουσία και η πολιτική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο υπουργείο Άμυνας προβληματίζει τους Αμερικανούς, κυρίως επειδή δεν χαλάει λεφτά για προμήθειες και έτσι απευθύνονται στον Πάνο Καμμένο για να μάθουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας στις 21 Δεκεμβρίου του 2006, οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Αθήνα αναρωτιούνται για τις επιδιώξεις και τα σχέδια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο τότε πρέσβης στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις, απευθύνεται στον Πάνο Καμμένο, που εκείνη την περίοδο διατελούσε πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για να μάθει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Πάνος Καμένος απαντά στον κ. Ρις ότι «το πόστο του υπουργού εθνικής άμυνας δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Μεϊμαράκη», αλλά η ενασχόλησή του με το υπουργείο αποδίδεται «στο γεγονός ότι βλέπει πως τα στρατιωτικά ζητήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην πολιτική».

Ενδιαφέρον έχει το εξής σημείο του τηλεγραφήματος: «Ο Καμμένος επίσης μας είπε ότι ο Μεϊμαράκης του είχε ζητήσει προσωπικά να επιβλέπει ζητήματα στρατιωτικών προμηθειών». Ο κ. Ρις μάλιστα εκτιμά μάλιστα ότι ο Πάνος Καμμένος θα επιθυμούσε τη θέση του υφυπουργού εθνικής άμυνας υπό τον κ. Μεϊμαράκη.

Τον Ιούνιο του 2008, με βάση άλλο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που έφεραν στο φως τα wikileaks, ο Πάνος Καμμένος ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πλέον ζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ στην οργάνωση του Λιμενικού, λέγοντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει στήριξη και χρηματοδότηση για τη βοήθεια αυτή από «πολύ ψηλά»! Παράλληλα, όπως σημειώνει στο ίδιο τηλεγράφημα ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας Τόμας Κάντριμαν, ο κ. Καμμένος ζητάει από την πρεσβεία να μεσολαβήσει και να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση «ώστε να σκληρύνουν τη στάση τους στο μεταναστευτικό και να προλαβαίνουν την είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα».

Δείτε τα τηλεγραφήματα για τις σχέσεις Πάνου Καμμένου με ΗΠΑ που:

Διαβάστε ποια πρώην σταρ Ελλάς στο κόμμα Πάνου Καμμένου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

4 Σχόλια

  1. Ακόμα ένας ρουφιάνος των Αμερικανών!
    Αντε γλύφε τώρα τον άλλον άεργο τσιράκι τις δύσεις, Τσίπρα για να γίνεις ξανά άχρηστος υπουργός!

  2. ρε ας τις μαλακιες ρε παιδια -εκτος αν εισται και εσεις κοπριτες!

    Πρεπει να διαλεξουμε τελικα ποιους θελουμε στην Βουλη γιατι αυτη τη φορα θα μας “βγαλουν κυβερνηση” θελουμε δεν θελουμε! Αλλα και καποτε θα πρεπει να μπει λιγο ταξη σε αυτη την χωρα πρωτου μας τα φανε ΟΛΑ!

    Ας φροντισουμε λοιπον να αποκτησουμε αυτο που μας χρειάζεται και μας αρεσει Η θα χριεαστει να μας αρεσει αυτο που θα αποκτισουμε! και τοτε θα ειναι πολυ αργα!

    Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ “ΤΕΛΙΟΣ” ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ!!!!
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΟΥΤΑΝΟ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ…
    Ελπιζω να ξυπνησουμε επιτελους και βαλουμε λιγο μυαλο σαν λαος… ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

  3. ντροπη σας προδοτες για αυτα που γραφετε.ενα μηνα πριν τις εκλογες προσπαθειτε να συκοφαντησετε τους αντιπαλους των 2 μεγαλων κομματων που κατεστρεψαν την χωρα.ποσα σας δινουν ρε λαμογια για να γραφετε αυτες τις συκοφαντειες?ποσα σας δινουν ρε κομματοσκυλα γαμημενα?

  4. Σιγά τίς αποκαλύψεις ……………….οταν οί άλλοι ευχαριστούσαν τούς αλλοδαπούς πού μάς προτιμούν σάν χώρα ζήτησε νά πιέσουν τήν Τουρκία γιά τό θέμα τών λαθρομεταναστών.
    Ό λαός είναι οργισμένος κάντε στήν άκρη νά αναλάβουν νέοι άνθρωποι γιατί θά αιματοκυλήσετε τή χώρα.
    Δέν σάς παίρνει άλλο καταστρέψατε τή χώρα και θά τιμωρηθείτε όπως σας αξίζει.Είτε τό θέλετε είτε όχι
    θά φύγετε θά ξεβρωμίσει ή χώρα από τούς υπηρέτες ξένων συμφερόντων καί τούς δοσίλογους προδότες.
    Οί συνταξιούχοι νά σταματήσουν νά αυτοκτονούν καί νά μπούν δυναμικά στόν αγώνα έχουμε πόλεμο.
    Όσοι θυσιάζονται γιά νά αφυπνίσουν τόν κόσμο χαρακτηρίζονται τρελοί μέ ψυχολογικά προβλήματα λές καί δέν έχει πέσει σέ κατάθλιψη ό μισός πληθυσμός τής χώρας καί σέ λίγα χρόνια ή κατάθλιψη θά είναι ή υπ´αριθ.ένα ασθένεια τού κόσμου.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines