#

Περιστέρα-Mπέτυ Μπαζιάνα: ποια η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα

Ποια είναι η Περιστέρα-Mπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφος -εκτός γάμου- του Αλέξη Τσίπρα και πώς τον στηρίζει τα τελευταία χρόνια;

Η φράση «πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του ζεύγους Τσίπρα. Η Περιστέρα Μπαζιάνα ή Μπέτυ όπως τη φωνάζει χαϊδευτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να θεωρείται μία γυναίκα χαμηλών τόνων που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και την κοσμική ζωή, εντούτοις είναι ο άνθρωπος που εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και τον στηρίζει σε κάθε του πολιτικό βήμα.

Γεννημένη στην Καρδίτσα από οικογένεια βιοπαλαιστών, η 38χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα από την εφηβική της ήδη ηλικία πρωτοστατούσε στους κοινωνικούς αγώνες και ένωνε συνεχώς τη φωνή της με άλλους ομοϊδεάτες της στις πορείες που «κατέβαινε», προκειμένου να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της τότε εποχής. Πνεύμα ανήσυχο, υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της ΚΝΕ και είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με τον νυν σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στα μαθητικά έδρανα και κανείς από τους δυο τους δεν φανταζόταν πως ο εφηβικός τους έρωτας θα κατέληγε μερικά χρόνια αργότερα στη συμβίωση και τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας.

Η πρώτη τους επαφή έγινε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων και έκτοτε παραμένουν μαζί, ενωμένοι και ερωτευμένοι. Άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν πως η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι η γυναίκα που εμπνέει τον Αλέξη Τσίπρα, του δίνει δύναμη να συνεχίσει τους πολιτικούς του αγώνες και τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.

Στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 90 – 91 αγωνίζονταν μαζί και ο έρωτάς τους φούντωνε μέρα με τη μέρα, μάχη με τη μάχη. Αν και δεν έχουν ενωθεί μέχρι στιγμής με τα ιερά δεσμά του γάμου, καθώς και οι δυο δηλώνουν κατά του συγκεκριμένου θεσμού, έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τα τελευταία 17 χρόνια ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Μάλιστα η Μπέτυ Μπαζιάνα σε δύο μήνες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο αγοράκι τους. (έχουν ήδη έναν γιο ηλικίας 2,5 ετών, τον μικρό Παύλο).

Για τον νεαρότερο πολιτικό αρχηγό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η οικογένειά του είναι η δυναμή του, το δικό του επιστέγασμα ευτυχίας. Και η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι πάντα εκεί για τον 38χρονο Αλέξη Τσίπρα, μία ήρεμη δύναμη στο πλευρό του.

Όσοι γνωρίζουν καλά τη σύζυγο Τσίπρα, κάνουν λόγο για μία κοπέλα που ποτέ δεν έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια με τη συμπεριφορά της. Ζει μια ήρεμη φυσιολογική ζωή δίπλα στον άνδρα των μαθητικών της χρόνων και σχεδόν απεχθάνεται τη δημοσιότητα. Η Μπέτυ Μπαζιάνα Ακολουθεί κατά καιρούς τον σύντροφό της στις πολιτικές του υποχρεώσεις αλλά πάντα φροντίζει να περνά απαρατήρητη από τους δημοσιογράφους που τη χαρακτηρίζουν ως μία σύγχρονη “πιστή Πηνελόπη”.

Aν και ο ελεύθερος χρόνος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστος, εντούτοις οι δυο τους απολαμβάνουν να περπατούν αλλά και να παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις. Κοινό σημείο αναφοράς τους ο τρόπος ντυσίματος. Αμφότεροι απεχθάνονται το λεγόμενο κυριλέ ντύσιμο, προτιμούν το πιο sportive και όσο το δυνατόν λιγότερο εκκεντρικό. Εν έτει 1987 γνωρίστηκαν, εν έτη 2012 έχουν γίνει ήδη γονείς και έχουν δημιουργήσει τη δική τους όμορφη οικογένεια.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα δεν έχει καμία σχέση κατά γενική ομολογία με άλλες κυρίες πολιτικών αρχηγών που αρέσκονται στον ακριβό τρόπο ζωής, τα σινιέ συνολάκια και το μόνιμο βλέμμα υπεροχής.

Διαβάστε τι ετοιμάζεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μόλις λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!

12 Σχόλια

  1. Κ ΑΛΉΘΕΙΑ ΝΑ ΉΤΑΝ ΜΑΡΊΑ Η ΌΠΩΣ ΑΛΛΙΏΣ ΣΕ ΛΈΝΕ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΤΊΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΞΕΙΣ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ Κ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΆΤΙ? ΔΕΊΧΝΕΙΣ ΌΤΙ ΕΊΣΑΙ Π

    ΜΑΡΊΑ ΛΟΎΚΑ ΌΠΩΣ ΣΕ ΛΈΝΕ ΈΧΕΙΣ ΘΕΜΜΑΤΑ ΚΟΙΤΆ ΤΟ ΛΊΓΟ!!!!!!!!

  2. Παίδες οι περισσότεροι αριστεροί με ενεργό δράση (ιδρυτικά μέλη, στελέχη κλπ) κατάγονται από οικογένειες αστικές που είχαν τα μέσα και την κρίση να διακρίνουν πέντε πράγματα. Ο Τσίπρας ανήκει σε τέτοια όπως και οι Μπέτυ. Φυσικά δεν ανήκει στην πλουτοκρατία επουδενί άλλά όχι και αγρότες επειδή κατάγεται από ένα κεφαλοχώρι… Οι περισσότεροι αγρότες και εργάτες προπολεμικά ήταν βασιλόφρονες… Όσοι διάβαζαν λίγο παραπάνω (γαιτροί, δικηγόροι και αστοί εν γένει οργάνωσαν το ΕΛΑΣ…).

  3. Kyria Maria kratise tis kakies sou gia ton eayto sou !!! Den mas endiaferoun. Oso gia to an i Mpety proerxete apo oikogeneia biopalaiston poion endiaferei ??? Aytoi pou to sxoliazoun ayto apo pou proerxonte ??? edo i Ellada kaigete kai kapoioi den exoun alli douleia apo to na asxolounte me tin katagogi tis Mpetys les kai aytoi proerxonte apo basilikes oikogeneies. Eleos, afiste to zeygari isyxo.

  4. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!!ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ!!!ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ ΤΩΡΑ! ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!

  5. Κατάγομαι από τις Σοφάδες και γνωρίζω πως η Μπέττυ όπως και η οικογένεια της είναι εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμων. Επιλέγει χαμηλό προφίλ, όχι από κακώς εννοούμενο τουπέ, αλλά γιατί έτσι είναι σαν άνθρωπος. Η οικογένεια της στις αρχές του εικοστού αιώνα ήταν μία από τις πιο ευυπόληπτες αστικές οικογένειες με αριστερές πεποιθήσεις του τόπου. Ο παππούς της ήταν υφασματέμπορας ενώ ο πατέρας της λαμπρός μαθηματικός που λόγω των φρονημάτων του επί χούντας αναγκάστηκε να κλείσει το φροντιστήριο του στο κέντρο της Αθήνας και να καταφύγει στο Παρίσι.Η μητέρα της,χήρα πλέον, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό της ήταν μαία(καμία σχέση με αγροτική καταγωγή ή βιοπαλαιστές εργάτες κλπ που γράφονται…). Ή ίδια είναι μία εξαίρετη επιστήμων.(

  6. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΑΝΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΣΕΣ ΚΛΠ. ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΥΦΑΣΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΙΑ. ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΩΡ.

  7. Επίσης ο παππούς της Κωνσταντίνος Μπαζιάνας πριν τη κατοχή διατηρούσε σε νεοκλασικό(που δεν υπάρχει πια)από τα μεγαλύτερα εμποροραφεία στην κωμόπολη των Σοφάδων(Καρδίτσα)απ’ όπου η οικογένεια Μπαζιάνα κατάγεται… Είχαν πριν το πόλεμο τον “τρόπο” τους οι Μπαζιάνες όχι και βιοπαλαιστές…

  8. Παιδιά λίγη έρευνα παραπάνω δε βλάπτει… Γνωρίζω καλά τη Μπέτυ χρόνια(έχουμε συγγενικούς δεσμούς) και όντως ή σχέση της με τον Αλέξη ήταν χρόνια και πάντα τον στήριζε. Είναι επίσης εξαιρςετική επιστήμων(όπως ο πατέρας της που ήταν μαθηματικός και ο θείος της χήμικός χρόνια διευθυντής στο Σεισμανόγλειο). Προέρχεται από μία μέση αστική οικογένεια με αριστερά πιστεύω και όχι οικογένεια “βιοπαλαιστών….” Ο πατέρας της πριν από τη χούντα είχε επί της Κωλέττη φροντιστήρια αλλά του τα έκλεισαν και αναγκάστηκε να πάει στο Παρίσι, ενώ η μητέρα της ήταν νοσηλεύτρια. Είχαν και μια μικρή ακίνητη περιουσία. Μεγάλωσε όχι πλούσια αλλά σίγουρα με άνεση στο όμορφο τότε κέντρο της Αθήνας.

  9. Εμένα όλο αυτό μου φαίνεται σαν προσωπική επίθεση και μάλιστα υποκινούμενη από εμπάθεια.Ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες Μαρία (που πολύ αμφιβάλω) προσωπικά δε νομίζω ότι είναι τυχαίο που το δημοσίευσες λίγο πριν τις εκλογές..είναι απαίσιο να πας να διαβάλεις με αυτό τον τρόπο έναν άνθρωπο που στο κάτω κάτω δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα και πλέον έχει και οικογένεια..

  10. ΜΑΡΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟ
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ.ΕΑΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ.ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ;ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ.

  11. ΧΑΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ; ΡΕ ΑΛΕΞΗ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΟΥΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ … ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡ , ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ … ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΑ; ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ . ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΧΩ .

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines