Εκλογές 2012: ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε πέντε νέες δημοσκοπήσεις

Tι δείχνουν πέντε νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Rass, Metron Analysis, Public Issue, MRB και Alco για τις εκλογές 2012;

Μάχη στήθος με στήθος φαίνεται ότι δίνουν για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των πέντε πλέον πρόσφατων δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012 που είδαν το φως της δημοσιότητας, είτε θα δημοσιευτούν στις Κυριακάτικες εφημερίδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Rass για λογαριασμό της εφημερίδας Metro Weekend για τις εκλογές 2012, στη Βουλή θα μπουν και πάλι επτά κόμματα:

ΣΥΡΙΖΑ 21,7%,
Νέα Δημοκρατία 20,2%
ΠΑΣΟΚ 11,7%.
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,35%
Δημοκρατική Αριστερά 6,2%,
ΚΚΕ 5,55% Χρυσή
Αυγή 3,7%.

Εκτός Βουλής μένουν και πάλι Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%, Δημιουργία Ξανά με 2%, ΛΑ.Ο.Σ. με 1,9%, καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10,9%, άλλο κόμμα υποστηρίζει ότι θα ψηφίσει το 3,3%, ενώ τα άκυρα/λευκά, ανέρχονται σε 1,8%.

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει και η δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό του Protagon.gr για τις εκλογές 2012. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, στη Βουλή μπαίνουν τα ίδια επτά κόμματα:

ΣΥΡΙΖΑ 20,8%,
ΝΔ 19,7%,
ΠΑΣΟΚ 14,4%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%,
Δημοκρατική Αριστερά 5,2%,
ΚΚΕ 4,8%
Χρυσή Αυγή 4%.

Εκτός Βουλής μένει και πάλι η Δημιουργία Ξανά με 2,3%, καθώς και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,5%. Άλλο κόμμα λέει ότι θα ψηφίσει το 3,6%, άκυρο-λευκό το 1%. Το 4,6% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, ένα ποσοστό 2,5% αρνείται να απαντήσει, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 9%.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν παρατίθενται ποσοστά για τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντ. Μπακογιάννη, αλλά και για τους Οικολόγους Πράσινους.

Με αναγωγή στα έγκυρα, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,1% και ακολουθούν: ΝΔ με 23,8%, ΠΑΣΟΚ με 17,4%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,8%, ΚΚΕ με 5,8%, Δημοκρατική Αριστερά με 6,3% και Χρυσή Αυγή με 4,8%.

Στα άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης, πρώτος στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 17%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 16%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12%, ο Φώτης Κουβέλης με 4%, ο Πάνος Καμμένος με 3%, η Αλέκα Παπαρήγα με 2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επίσης με 2%. Ένα ποσοστό 5% των ερωτηθέντων προτιμά κάποιον άλλο για πρωθυπουργό, κανένας δηλώνει το 27%, ενώ ένα 12% δεν δίνει απάντηση.

Διαφορετικά είναι τα αποτελέσματα τα οποία προκύπτουν από άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Καθημερινή για τις εκλογές 2012.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση αυτή δίνει και πάλι προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με μεγάλο ποσοστό και διαφορά που φτάνει στις 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ που ακολουθεί. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, στη Βουλή μπαίνουν οκτώ κόμματα, καθώς το «μαγικό» ποσοστό του 3%, πιάνει και η Δημιουργία Ξανά του Θανάση Τζήμερου!

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με ποσοστό 28%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 24% και τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 15%. Πιο πίσω είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5% και η Δημιουργία Ξανά με 3%.

Το προεκλογικό σκηνικό περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από τα αποτελέσματα άλλων δύο δημοσκοπήσεων που δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News για τις εκλογές 2012, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η ΝΔ με 24,4% και ακολουθεί από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο αλλά από απόσταση με 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,9% και η Χρυσή Αυγή με 5,8%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι -Πράσινοι με ποσοστό 2,3%, η Δημιουργία ξανά με 1,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,3%, καθώς και η Δράση με 0,8%. Τέλος, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,2%.

Τέλος, στη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για τις εκλογές 2012, στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 6%, το ΚΚΕ 5,2% και η Χρυσή Αυγή 5,2%. Άλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 12%. Και πάλι στη Βουλή μπαίνουν επτά κόμματα.

Στα άλλα στοιχεία της έρευνας, το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κυριότερος υπεύθυνος για το ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 15% θεωρεί υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά και μόλις 9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αρνητικό είναι και το ισοζύγιο για του πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με τη στάση τους και τους χειρισμούς τους από τις εκλογές και μετά. Οι χειρισμοί του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζονται αρνητικά σε ποσοστό 63%, του Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 54%, του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ποσοστό 60%, του Πάνου Καμμένου σε ποσοστό 64%, ενώ το μικρότερο ποσοστό αρνητικό ποσοστό για του χειρισμούς συγκέντρωσε ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 52%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκροές των μικρότερων κομμάτων προς τα δύο πρώτα. Εκεί φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΛΑ.Ο.Σ..

Συγκεκριμένα, το 17,5% αυτών που ψήφισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες κατευθύνεται προς το ΣΥΡΙΖΑ, το 17% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στρέφεται προς το ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και το 13,5 % αυτών που ψήφισαν Χρυσή Αυγή!
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση στο ερώτημα για το τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες. Το 37% θέλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το 24% μια κυβέρνηση ΝΔ με την συμμετοχή των κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Διαβάστε ποιο κόμμα πρώτο σε νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

7 Σχόλια

  1. Ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε για ποια οικογενεια μιλατε αφου θα ξεκληριστουν οι οικογενειες με την οικονομικη πολιτικη που εχουν χαραξει που πηγε η αθανατη ελληνικη πολιτικη ο κυριος σαμαρας σε ποιους πολιτες αναφερεται ποιους πολιτες θα κυβερνηση πεινασμενους ανθρωπους γιατι δεν βγαζετε επιτελους τις παροπιδες αυτο μας εφαγε τοσα χρονια η αναλγησια μας γιατι ο καθενας μας κοιταγε τη παρτη του και τη τσεπη του και οχι την πατριδα ειναι δυνατον στη σημερινη εποχη ν υπαρχει τετοια αμορφωσια να εχουμε χασει την εθνικη κυριαρχια της πατριδας μας και να ψηφιζουμε αυτους που εχουν υπογραψει την σημερινη γενοκτονια των ελληνων και την εθνικη μας καταδικη ειναι απιστευτο μαλιν ο κυριος σαμαρας πρεπει να ειναι καλος ψυχολογος ξερει που απευθυνεται σε ποιους λεει πραγματα που ξερει οτι θα πιασουν τοποδεν ειναι τυχαιο

  2. Η τελευταια ευκαιρια για το βασανισμενο και περιφρονιμενο ΛΑΟ ειναι η 17/06/2012 ΣΥΡΙΖΑ.

  3. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ “ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ”. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ.

  4. Αν αυτό δεν είναι κωλοτούμπα τότε τί είναι ρε παιδιά η κωλοτούμπα??
    Εκτος αν η Ντόρα είδε οτι ο Σαμαράς μας τελείωσε καί θέλει να είναι
    μέσα.!

  5. Γιατί πρέπει να έχουμε βουλευτές 80αρηδες όπως πχ ο Μανώλης Γλέζος? Δεν είναι καπηλία των Συμβόλων η αξιοποίησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή από τον Αλέξη Τσίπρα? Δεν απευθύνεται στο Θυμικό και όχι στη Λογική των ψηφοφόρων? Γιατί δεν κάνει μία συζήτηση επί της ουσίας και θεωρητικολογεί συνεχώς? Η ουσία είναι το Χρήμα της χώρας που αποτυπώνεται με νούμερα τα οποία ειναι αρνητικά. Πως θα βαλει θετικό πρόσημο στον προυπολογισμό? Με διορισμούς και φόρους? Γιατί δεν λεει κανείς την αλήθεια? Πόσο ακόμη θα μας θεωρούν ηλιθίους?

  6. Βρείτε μου μία στιγμή στην ιστορία του τόπου που η λεγόμενη κοίταξε το καλό της Ελλάδας. Εγώ είμαι 55 ετών και αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Κεντροδεξιά έχει συνδέσει το όνοιμά της με μεγάλες επιλογές της χώρας και τη δημιουργία δομών και εύπορου κράτους. Αντίθετα η Κεντροαριστερά φρόντιζε για την ευημερία των πολιτών με δανεικά η οποία μοιραία οδηγεί τη χώρα σε οικονομικά αδιέξοδα. Αυτό έκανε το Κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν θα εξελιχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ? Τι μανία είναι αυτή με την κρατικοποίηση των πάντων και την αύξηση του δημόσιου τομέα?

  7. γεια σου ντορα τρεχα να παρεισ υπουργειο να μασ σωσεις προεκλογικα παντοσ σαμαρα και βενιζελο τουσ ειχεσ λιθοβολισει θυμασε?

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines