Eκλογές 2012 Γκάλοπ Κάπα Recearch: ποιο το πρώτο κόμμα

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012; Ποιο κόμμα είναι πρώτο σύμφωνα με Δημοσκόπηση της Καπα Research;

Περαιτέρω σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012 που εμφανίζουν τα δύο κόμματα να «κονταροχτυπιούνται» για την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές με τη Ν.Δ. πάντως να προηγείται και να κεφαλαιοποιεί «κέρδη» από τη σύμπηξη του κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου.

Ως αρχηγό «του λόμπι της δραχμής» έχρισε χθες τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιτέθηκε εξίσου με οξύτητα κατά του τέως πρωιθυπουργού Κ. Σημίτη και κατά της Ντ. Μπακογιάννη που απέφυγε, ωστόσο, να ονοματίσει.

«Το λόμπι της δραχμής, έχει βρει τον αρχηγό του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Κατανοούμε και τον πανικό τους και τις προθέσεις τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας το αύριο των παιδιών του, δεν θέλει ούτε δραχμές, ούτε ύβρεις, ούτε παιχνίδια με τη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης δίνοντας πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίο η Συγγρού σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις κάλπες.

Ο Αντ. Σαμαράς θα κλιμακώσει τη μετωπική σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ και θα θέσει πλέον στο στόχαστρο προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας εστιάζεται στην προβολή των εσωτερικών αντιφάσεων στο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικό επιτελείο «ξεσκονίζει» σε καθημερινή βάση τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προβληθεί η Βαβέλ των απόψεων και των θέσεων.

Οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012 που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της Κυριακής εμφανίζουν τη Ν.Δ. να προηγείται ακόμη και με 5,7% μονάδες (στη δημοσκόπηση της Κάπα Recearch για το Βήμα) ενώ πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία δίνουν και τα υπόλοιπα ερωτήματα που δεν αφορούν την πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση της Κάπα Recearch για τις εκλογές 2012 το 47,2% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε τη Ν.Δ. αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ για πρώτο κόμμα και το 35,9% το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης για τις εκλογές 2012 «ποια λογική θα επηρεάσει την ψήφο σας» το 65,5% απαντά «η λογική της παραμονής της χώρας στο ευρώ» και το 25,3% «η λογική της εξόδου από το Μνημόνιο».

Επίσης το 30,7% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης για τις εκλογές 2012 θεωρεί ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνες για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, το 14,5% θεωρεί ότι η θέση του για την οικονομία δεν είναι ρεαλιστική αλλά ταυτοχρόνως το 25,2% των ερωτηθέντων απαντά ότι «δίνει ελπίδα στο λαό».

Στη δημοσκόπηση της MARC για το «Eθνος της Kυριακής», η N.Δ. διατηρεί προβάδισμα 2 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣYPIZA. Aκολουθούν το ΠAΣOK με 12,6%, οι Aνεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔHM.AP. με 5,3%, το KKE με 4,5%, η Xρυσή Aυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά – Δράση με 3,8%.

Tο «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO για τις εκλογές 2012 με τη N.Δ. να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣYPIZA 22,9%, το ΠAΣOK 14%, οι Aνεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το KKE 5,6%, η Xρυσή Aυγή με 4,6% και η ΔHM.AP. 4,6%.

Δείτε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.