Εκλογές 2012 Αποτελέσματα Χάος: ποια η νέα κυβέρνηση

Ποια νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών 2012; Θα γίνει συγκρότηση κυβέρνησης;

Ένα περίπλοκο και ίσως αδιέξοδο ως προς τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης βγάζει το συντριπτικό «όχι», που φαίνεται ότι είπαν οι έλληνες πολίτες στο μνημόνιο και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές 2012.

Το δείγμα του exit polls, που διενέργησαν από κοινού τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012, καταγράφει ολοκληρωτική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως το γνωρίζαμε έως σήμερα και πάντως απόρριψη της μέχρι τώρα εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Κυρίως το δείγμα των αποτελεσμάτων στις εκλογές 2012 καταγράφει πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού , καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να λαμβάνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων από κοινού 37%, δηλαδή 43 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ’ όσο έλαβαν το 2009!

Ακόμη όμως και η πρωτιά παίζεται μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2012, ο οποίος κάνει τη μεγάλη έκπληξη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κατακτά τη δεύτερη θέση.

Χωρίς το μπόνους των 50 εδρών στα αποτελέσματα των εκλογών 2012 ο δικομματισμός δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση επ’ ουδενί, αλλά το πιθανότερο είναι ότι και με αυτό δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβερνητική πλειοψηφία, για την οποία απαιτείται περίπου ένα 36%, ανάλογα με τα κόμματα, που θα εισέλθουν στη βουλή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών 2012, κόμματα όπως η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δράση του Στέφανου Μάνου, που θα ήταν πρόσφοροι να συνδράμουν κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων του μνημονίου, δεν φαίνεται να μπαίνουν στη Bουλή.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις μετεκλογικές εξελίξεις ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιθανότατα θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και είναι ερώτημα εάν θα βγαίνουν οι αριθμοί και οι διαθέσεις άλλων κομμάτων για συμμαχικό σχήμα.

Δείτε tι δείχνουν τα επίσημα exit poll για τις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.