Eκλογές 2012 Βουλευτές: ποιοι οι 300 της νέας Βουλής

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στις εκλογές 2012 και θα είναι στη νέα Βουλή; Ποιοι οι σταυροί στα αποτελέσματα όλων των κομμάτων;

Tα αποτελέσματα των εκλογών 2012 ανά Περιφέρεια δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα. Δεν είναι σε όλες τις περιφέρειες τα τελικά, όμως, στις περισσοτερες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να αλλάξουν, αφού υπάρχει σημαντική διαφορά στους σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών. Ποιοι είναι οι 300 νέοι βουλευτές;

Aναλυτικά ποιοι είναι οι 300 βουλευτές της νέας Βουλής στις εκλογές 2012:

Πελοπόννησος:

Εννέα νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτικές έδρες από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στην Αργολίδα με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων επανεκλέγονται: από την ΝΔ ο Γιάννης Ανδριανός με 6.267 ψήφους κι από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης με 5.100 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής ο Δημήτρης Κοδέλας με 1.464 ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Λακωνία, υπολείπονται 11 εκλογικά τμήματα να καταμετρηθούν, δεν αλλάζει όμως το αποτέλεσμα αφού η διαφορά των σταυρών μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι τεράστια. Έτσι επανεκλέγονται: από την ΝΔ ο Θανάσης Δαβάκης με 6.557 ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 6.002 ψήφους, ενώ για πρώτη φορά εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γεωπόνος Σταύρος Αραχωβίτης με 1.397 ψήφους.

Στη Μεσσηνία με καταμετρημένους τους σταυρούς στα 440 από τα 492 εκλογικά τμήματα εκλέγονται: με την ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και επανεκλέγεται στην δεύτερη έδρα που λαμβάνει το κόμμα στο νομό ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 11.206 ψήφους κι ακολουθεί με 9.167 ψήφους ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περίπτωση που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας. Την έδρα του ΠΑΣΟΚ στο νομό κερδίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου με 5.728 ψήφους και για πρώτη φορά εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος με 4.415 ψήφους και με την “Χρυσή Αυγή” ο Δημήτρης Κουκούτσης με 3.082 ψήφους.

Στην Αρκαδία επανεκλέγονται: με την ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος με 4.833 ψήφους και με το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 3.322 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός Κώστας Ζαχαριάς με 1.674 ψήφους. Στην Αρκαδία υπολείπονται να καταμετρηθούν οι σταυροί σε 90 ακόμα εκλογικά τμήματα, όμως η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων είναι τέτοια που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί.

Τέλος, στην τετραεδρική περιφέρεια της Κορινθίας όλοι όσοι κερδίζουν έδρα στη Βουλή εκλέγονται βουλευτές για πρώτη φορά. Το ΠΑΣΟΚ παρότι καταλαμβάνει σημαντικό ποσοστό δεν εκλέγει βουλευτή, ενώ στην απελθούσα Βουλή είχε εκλέξει 3 βουλευτές στο νομό. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η καταμέτρηση γίνεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό και υπολείπονται να καταμετρηθούν 64 εκλογικά τμήματα. Να επισημάνουμε δε, ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα έδιναν μάχη ψήφο – ψήφο ο πρώην βουλευτής Κώστας Κόλλιας με τον γιο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Χρήστο Δήμα.

Πιο συγκεκριμένα, με τη ΝΔ εκλέγεται ο τέως νομάρχης Νίκος Ταγαράς με 5.656 ψήφους και ο Χρήστος Δήμας με 5.360 ψήφους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Μαρία Θελερίτη με 3.537 ψήφους και την έδρα της ”Χρυσής Αυγής” καταλαμβάνει ο Ευστάθιος Μπούκουρας με 4.665 ψήφους.

Θεσπρωτία:

Στη μονοεδρική Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας η ΝΔ παίρνει την έδρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 162 από τα 164 εκλογικά τμήματα του Νομού, βουλευτής Θεσπρωτία εκλέγεται ο Αντώνης Μπέζας. Με καταμετρημένο στο σύνολο των ψηφοδελτίων ο Δημήτρης Τσουμάνης από την Ν.Δ. και ο Βασίλης Ιωάννου από το ΠΑΣΟΚ είναι οι νέοι βουλευτές Πρέβεζας. Οι Γιώργος Στύλιος από τη ΝΔ, ο Χρήστος Γκόκας από το ΠΑΣΟΚ και η κυρία Όλγα Γεροβασίλη από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι νέοι Βουλευτές του Νομού ‘Αρτας.

Ιωάννινα:

Τις πέντε έδρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων κερδίζουν οι: Κωνσταντίνος Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μαντάς με το ΣΥΡΙΖΑ,ο Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ. Από τη Νέα Δημοκρατία, που καταλαμβάνει δύο έδρες, προηγούνται οι Αθανάσιος Νταβλούρος, Νίκος Νικολόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης. Στον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει επίσης δύο έδρες, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, προηγούνται σε σταυρούς οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Αχαΐα:

Στο ΠΑΣΟΚ που εκλέγει μία έδρα, πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν οι Κώστας Σπηλιόπουλος και Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται οι Νίκος Καραθανασόπουλος και Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ στην Δημοκρατική Αριστερά προηγείται ο Νίκος Τσούκαλης και ακολουθεί η Ελένη Ακτύπη. Από το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων προηγείται ο Γιώργος Νταβρής και ακολουθεί η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου. Τέλος από τη Χρυσή Αυγή πρώτος έρχεται σε σταυρούς ο Μιχάλης Αρβανίτης και έπεται ο Αναστάσιος Γιαχαλής.

Ηλεία:

Στην Ηλεία με καταμετρημένες τις ψήφους στα 403 εκλογικά τμήματα από τα 431 η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει δύο έδρες και προηγούνται οι Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος και Θεόδωρος Βλαγκούλης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει μία έδρα προηγούνται οι Ευσταθία Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας και από το ΠΑΣΟΚ, που επίσης καταλαμβάνει μία έδρα, προηγούνται οι Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που εκλέγουν έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ενώ από τη Χρυσή Αυγή, που επίσης παίρνει μία έδρα, προηγούνται οι Νικόλαος Κρέσπης και Κωνσταντίνα Χρυσαυγή.

Αιτωλοακαρνανία:

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είναι μικρότερος ο αριθμός των καταμετρημένων ψήφων, στα 192 από τα 563 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι βουλευτές που προηγούνται είναι οι εξής: Από τη Νέα Δημοκρατία που καταλαμβάνει δύο έδρες προηγούνται οι Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Νίκος Καραπάνος και Γιώργος Παπαναστασίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει μία έδρα προηγούνται σε σταυρούς οι Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ που και αυτό καταλαμβάνει μία έδρα προηγούνται οι Χρήστος Βερελής και Θανάσης Μωραΐτης. Στους Ανεξάρτητους Έλληνες που επίσης εκλέγουν ένα βουλευτή, προηγούνται οι Δημήτρης Σταμάτης και Αγγελική Αναγνωστοπούλου. Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή προηγούνται οι Νίκος Μωραΐτης και Παναγιώτης Νικολόπουλος, ενώ από τη Δημοκρατική Αριστερά που εκλέγει και αυτή έναν βουλευτή, εκτός του Φώτη Κουβέλη, προηγούνται οι Παύλος Θεοδωρίδης και Βασίλης Πατρώνης. Τέλος από τη Χρυσή Αυγή που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Κώστας Μπαρμπαρούσης και Λεωνίδας Σταθόπουλος.

Κρήτη:

Τρία νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτική έδρα στο νομό Ηράκλειου μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρόκειται για τον Μάξιμο Σενετάκη από τη ΝΔ, τον Νότη Μαριά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Μανώλη Συντιχάκη από το ΚΚΕ.

Με βάση και τα επίσημα αποτελέσματα στο 99,44% στο νομό Ηρακλείου, εκλέγονται:
Με τη ΝΔ τρεις βουλευτές. Είναι οι Μανώλης Κεφαλογιάννης (9.935), Μάξιμος Σενετάκης (4.304) και Γιώργος Δεικτάκης (4.017). Με το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Κεγκέρογλου (11.547). Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης (9.059). Με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης (9.101). Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς (10.350) Με το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντιχάκης (4.113) Στο νομό Λασιθίου, με καταμετρημένο το 84,48%, προηγούνται αισθητά από τους συνυποψήφιους τους και επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης (4.586) και από τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης (3.161).

Θεσσαλία:

Δύο έδρες κέρδισε η Νέα Δημοκρατία και από μία τα λοιπά κόμματα στην οκταεδρική περιφέρεια του νομού Λάρισας.
Στο νομό πρώτη, βάσει των συνολικών αποτελεσμάτων, κατατάσσεται η ΝΔ (21,09%), δεύτερο το ΠΑΣΟΚ (14,27%) και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ (14,13%)

Οσον αφορά στους εκλεγέντες βουλευτές, με καταμετρημένα τα 475 τμήματα από το 509 συνολικά εκλέγονται:
Aπό τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται Μάξιμος Χαρακόπουλος (17.775), Χρήστος Κέλλας (10.627), από το ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης (10.302), από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης (9522), από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ηρώ Διώτη (7096), από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Χρήστος Ζώης (8404). Από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Θωμάς Ψύρρας (1940) και από τη Χρυσή Αυγή ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (3895).

Δεν εκλέγει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Μαγνησίας οπού και κατατάσσεται τέταρτο, ενώ χωρίς έδρα έμεινε και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι δεύτερος. Και στο νομό Μαγνησίας βάσει των συνολικών αποτελεσμάτων η ΝΔ κατατάσσεται πρώτη (20,12%) και οι έδρες κατανέμονται ως ακολούθως με καταμετρημένο το σύνολο των 342 εκλογικών τμημάτων:

Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Θανάσης Νάκος (8781) από το ΚΚΕ ο Απόστολος Νάνος (4074), από την Δημοκρατική Αριστερά ο Παρίσης Μουτσινάς (1492), από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4376) και από τη Χρυσή Αυγή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (3117).

Δυτική Μακεδονία:

Συνολικά 10 βουλευτές εκλέγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τέσσερις έδρες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία, δύο το ΠΑΣΟΚ, δύο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και από μία το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά. Στην Κοζάνη εκλέγονται πέντε βουλευτές, στη Φλώρινα δύο, στην Καστοριά δύο και στα Γρεβενά ένας.

Ειδικότερα στην εκλογική περιφέρεια της Κοζάνης και σε σύνολο 351 επί 370 εκλογικών τμημάτων, την έδρα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κασαπίδης (9.759 ψήφους) ενώ του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος με 5.800 ψήφους. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που κερδίζουν επίσης μία έδρα προηγείται σε σταυρούς η Ραχήλ Μακρή (2.298) και από το ΚΚΕ ο Κώστας Σταμπολίδης (2.696). Από τη Δημοκρατική Αριστερά, που κερδίζει την πέμπτη έδρα για την Κοζάνη, τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνει μέχρι στιγμής η Θεοδώρα Τσικαρδάνη (1.333).

Στα Γρεβενά τέλος έχουν καταμετρηθεί οι σταυροί στα 82 από τα 129 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τα αντίστοιχα στοιχεία, για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται σε ψήφους ο Τιμολέων Κοψαχείλης με 2128 έναντι 1667 του Απόστολου Τσένη.

Στη Φλώρινα και σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών στα 197 από τα 198 εκλογικά τμήματα, την έδρα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι κερδίζει ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με 2.973 σταυρούς και του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαμαράς με 3.757.

Στην Καστοριά, η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί στα 136 από τα 152 εκλογικά τμήματα. Για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται η Μαρία Αντωνίου (2895) και για την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Συμεών Κουμπάνης με 1441 σταυρούς.

Σάμος:

Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Μαυρατζώτης, υποψήφιος του ΚΚΕ, είναι ο νέος βουλευτής της Σάμου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα 97 από τα 116 εκλογικά τμήματα. Ειδικότερα, ο κ. Μαυρατζώτης λαμβάνει 2.787 ψήφους, κερδίζοντας τη μονοεδρική της Σάμου. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που η Σάμος εκλέγει βουλευτή του ΚΚΕ και παίρνει τόσο μεγάλο ποσοστό. Στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων, ψήφισαν 27.540 πολίτες, τα έγκυρα ήταν 26.720, τα άκυρα 643, λευκά 177 και το ποσοστό συμμετοχής 50,77%.

Δωδεκάνησα:

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού υπήρξε και στα Δωδεκάνησα αφού το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του σε πανελλήνιο επίπεδο, με 37 ποσοστιαίες μονάδες. Από 54% που είχε στις εκλογές του 2009 έφτασε στο 17,04% και είναι το τρίτο κόμμα στο νομό μετά τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το κόμμα του κ. Καμμένου κατέγραψε ποσοστό 17,9% το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία με 18,5%. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του Συνασπισμού που κατέγραψε ποσοστό 11,3%, που όμως δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται: Με τη Νέα Δημοκρατία τρεις βουλευτές. Είναι τρία νέα πρόσωπα και συγκεκριμένα ο δικηγόρος Βασίλης Υψηλάντης, ο πανεπιστημιακός Μάνος Κόνσολας και ο οικονομολόγος Γιάννης Παππάς.
Με τους ”Ανεξάρτητους Έλληνες” η Μίκα Ιατρίδη (που είχε διαγραφεί από την ΝΔ επειδή δεν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο). Για το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιώργος Νικητιάδης παλεύουν ακόμα για την έδρα, με διαφορά ελάχιστων ψήφων μεταξύ τους.

Σέρρες:

Στο 99,38% των αποτελεσμάτων στο νομό Σερρών εκλέγονται με τη ΝΔ τρεις βουλευτές, οι Μενέλαος Βλάχβεης (13.020), η Φωτεινή Αραμπατζή (9.806) και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (8.766). Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο πρώην υφυπουργός υγείας, Μάρκος Μπόλαρης (9.730), με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλια- Τσαρουχά (6735), με τη Χρυσή Αυγή ο Νικήτας Σιώης (2880) και με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Φωτίου Ευάγγελος Φωτίου (1140).

Κιλκίς:

Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Κιλκίς εκλέγονται, με τη ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς, τον ΣΥΡΙΖΑ η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Έβρος:

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, δυο έδρες παίρνει η Νέα Δημοκρατία και από μία το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ειδικότερα, βουλευτές εκλέγονται: Από την Νέα Δημοκρατία, οι Κυριάκος Γεροντόπουλος με 11.248 ψήφους και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με 8.962 ψήφους. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος με 6.305 ψήφους. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μαρίνος Ουζουνίδης με 2.559 ψήφους.

Ροδόπη:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης από την μέχρι στιγμής καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγουν από ένα βουλευτή. Ο Χατζή Οσμάν Αχμέτ με 10681ψήφους εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 7.749 ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Καρα Γιουσούφ Αϊχαν με 2.886 ψήφους εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ξάνθη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από τα καταμετρημένα μέχρι τώρα ψηφοδέλτια στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εκλέγουν από έναν βουλευτή: Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν με 9.755 ψήφους. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξανδρος Κοντός με 5.465 ψήφους. Από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτριος Σαλτούρος με 1.752 ψήφους

Πέλλα:

Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Πέλλας εκλέγονται: Με τη ΝΔ οι Γιώργος Καρασμάνης, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου. Με το ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη. Με τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες ο Αθανάσιος Γραμματικόπουλος

Πιερία:

Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Πιερίας εκλέγονται: Με τη ΝΔ οι Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης. Με τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες ο Ευγένιος Παπαδόπουλος.

Κέρκυρα:

Στην Κέρκυρα πρώτο κόμμα αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα του, την οποία απέσπασε το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε βουλευτή τον πολιτικό μηχανικό Στέφανο Σαμοίλη. Την βουλευτική έδρα του ΚΚΕ κερδίζει ο (επανεκλεγής) Μπάμπης Χαραλάμπους, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση ψήφων της Ν.Δ. καθώς ο Νίκος Δένδιας προηγείται ελάχιστους σταυρούς του συνυποψηφίου του Στέφανου Γκίκα.

Λευκάδα:

Στην μονοεδρική περιφέρεια Λευκάδας την έδρα κερδίζει η Ν.Δ. ενώ εξελίσσεται σε θρίλερ η μάχη του σταυρού. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων των 28 τμημάτων και του εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών στην Θεσσαλονίκη το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής: Θ.Σολδάτος: 1.821, Ξ.Βεργίνης:1.818 Βάσει των στοιχείων αυτών βουλευτής Λευκάδας είναι ο Θοδωρής Σολδάτος. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Βεργίνης πρόκειται να καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος. Με καταμετρημένο στο σύνολο των ψηφοδελτίων στα 78 εκλογικά τμήματα, η Ν.Δ έχει ποσοστό 25,25%, ενώ στη δεύτερη θέση αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,02% και στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,99%.

Κεφαλλονιά – Ζάκυνθος:

Τη μονοεδρική της Κεφαλληνίας-Ιθάκης κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πρώην προϊσταμένη της Πολεοδομίας. Στα 119 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 120, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 18,88 και 4.660 ψήφους έναντι 18,01 και 4.446 ψήφους της ΝΔ. Στην Ζάκυνθο, η Ν.Δ. κερδίζει την έδρα της μονοεδρικής εκλογικής περιφέρειας με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, συγκεντρώνοντας 4949 ψήφους έναντι 3768 του ΣΥΡΙΖΑ. Με 1.332 σταυρούς ο Διονύσης Γάσπαρος , εκλέχθηκε βουλευτής Ζακύνθου.

Δείτε ποιοι οι σταυροί στα αποτελέσματα των εκλογών 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!