Εκλογές 2012 Σταυροί: ποιους βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι βουλευτές της ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται; Ποιοι οι σταυροί μπήκαν στα αποτελέσματα των εκλογών 2012 στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τα αποτελέσματα των εκλογών 2012, τους σταυρούς και το πού κατευθύνθηκε η ψήφος όσων στήριξαν το ψηφοδέλτιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 17 βουλευτές που εκλέγονται συνολικά στις περιφέρειες Α΄Αθήνας , Β΄Αθήνας, Α΄ Πειραιά , Β΄Πειραιά και Αττικής, 8 είναι από τον ΣΥΝ, 5 προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και 4 που κατηγοριοποιούνται ως ανένταχτοι ή προερχόμενοι από άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικότητες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο ως συνεργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, σε αυτές τις περιφέρειες -αστικά κέντρα, οι βουλευτές που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, εκτός από τον Αλ. Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Βούτσης (Α΄Αθήνας), ο Δ. Παπαδημούλης, ο Γιαν. Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου, ο Δ. Στρατούλης (Β΄Αθήνας), ο Π. Λαφαζάνης (Β΄Πειραιά).

Οι προερχόμενοι βουλευτές από το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Β΄Αθήνας στις εκλογές 2012 είναι η Σοφία Σακοράφα η οποία «σάρωσε» λαμβάνοντας 24.262 ψήφους και ο Π. Κουρουμπλής δεύτερος με 18.029 (τρίτος ο κ. Παπαδημούλης με 13.272 και τέταρτος ο κ. Δραγασάκης με 12.303) και ο κ. Στάθης Παναγούλης (έδινε μάχη σταυρών με το στέλεχος του ΣΥΝ κ. Ευκλ. Τσακαλώτο) ενώ στην περιφέρεια Αττικής οι δυο βουλευτές που εκλέγονται είναι ο πανεπιστημιακός Αλεξ. Μητρόπουλος και ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι στη Β΄Αθήνας η εκλογή του συγγραφέα Π. Τατσόπουλος, ο οποίος δέχτηκε να είναι υποψήφιος, αν και δεν είχε μέχρι τώρα κομματική δράση στο χώρο ενώ εκλέγεται και η οικονομολόγος και συγγραφέας Νάντια Βαλαβάνη -ανένταχτη αριστερή, η οποία βρίσκεται σε επαφή με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και τον κ. Αλ. Αλαβάνο.

Επίσης, σταυρούς πήραν και εκλέγονται δυο στελέχη που μετέχουν στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι – στην Α΄Πειραιά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και στη Β΄Πειραιά η Εύη Καρακώστα από τους Ενεργούς Πολίτες.

Διαβάστε τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών 2012 και ποιοι βουλευτές της ΝΔ εκλέγονται στην Α’ Αθήνας στις εκλογές 2012.

Μάθετε περισσότερα για , .
Κάνε Like στο Fimes.gr