Εκλογές 2012 Σταυροί: ποιους βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι βουλευτές της ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται; Ποιοι οι σταυροί μπήκαν στα αποτελέσματα των εκλογών 2012 στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τα αποτελέσματα των εκλογών 2012, τους σταυρούς και το πού κατευθύνθηκε η ψήφος όσων στήριξαν το ψηφοδέλτιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 17 βουλευτές που εκλέγονται συνολικά στις περιφέρειες Α΄Αθήνας , Β΄Αθήνας, Α΄ Πειραιά , Β΄Πειραιά και Αττικής, 8 είναι από τον ΣΥΝ, 5 προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και 4 που κατηγοριοποιούνται ως ανένταχτοι ή προερχόμενοι από άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικότητες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο ως συνεργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, σε αυτές τις περιφέρειες -αστικά κέντρα, οι βουλευτές που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, εκτός από τον Αλ. Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Βούτσης (Α΄Αθήνας), ο Δ. Παπαδημούλης, ο Γιαν. Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου, ο Δ. Στρατούλης (Β΄Αθήνας), ο Π. Λαφαζάνης (Β΄Πειραιά).

Οι προερχόμενοι βουλευτές από το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Β΄Αθήνας στις εκλογές 2012 είναι η Σοφία Σακοράφα η οποία «σάρωσε» λαμβάνοντας 24.262 ψήφους και ο Π. Κουρουμπλής δεύτερος με 18.029 (τρίτος ο κ. Παπαδημούλης με 13.272 και τέταρτος ο κ. Δραγασάκης με 12.303) και ο κ. Στάθης Παναγούλης (έδινε μάχη σταυρών με το στέλεχος του ΣΥΝ κ. Ευκλ. Τσακαλώτο) ενώ στην περιφέρεια Αττικής οι δυο βουλευτές που εκλέγονται είναι ο πανεπιστημιακός Αλεξ. Μητρόπουλος και ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι στη Β΄Αθήνας η εκλογή του συγγραφέα Π. Τατσόπουλος, ο οποίος δέχτηκε να είναι υποψήφιος, αν και δεν είχε μέχρι τώρα κομματική δράση στο χώρο ενώ εκλέγεται και η οικονομολόγος και συγγραφέας Νάντια Βαλαβάνη -ανένταχτη αριστερή, η οποία βρίσκεται σε επαφή με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και τον κ. Αλ. Αλαβάνο.

Επίσης, σταυρούς πήραν και εκλέγονται δυο στελέχη που μετέχουν στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι – στην Α΄Πειραιά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και στη Β΄Πειραιά η Εύη Καρακώστα από τους Ενεργούς Πολίτες.

Διαβάστε τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών 2012 και ποιοι βουλευτές της ΝΔ εκλέγονται στην Α’ Αθήνας στις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!

2 Σχόλια

  1. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ θετική, αλλά όχι οι μεταγραφές Σακοράφα – Κουρουμπλή κλπ.
    Θυμηθείτε ότι οι 2 βουλευτές πασοκ, είχαν εγκρίνει το περιβόητο “Πρόγραμμα σταθερότητας”:
    Δηλ. την περικοπή μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, την περικοπή στο δώρο Χριστουγέννων / Πάσχα από τους εργαζόμενους, την περικοπή στο δώρο αδείας, τη μείωση των υπερωριών των εργαζομένων,τις αυξήσεις στους φόρους καυσίμων, φόρους και τεκμήρια στα μικρά σπίτια και μικρά αυτοκίνητα, τις αυξήσεις (με φόρους) στη ΔΕΗ εναντίον των νοικοκυριών, τις περικοπές στα επικουρικά ταμεία των εργαζομένων,κλπ.
    Όλα αυτά, ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση πασοκ Ιανουάριο και Μάρτιο 2010, οδηγώντας στος μεγάλες απεργίες της 5 και 11 Μαρτίου. (Το πρώτο μνημόνιο – το οποίο επίσης ψήφισε ο κ. Κουρουμπλής – ψηφίστηκε πολύ αργότερα τον Μαϊο.
    Στην παραγματικότητα, το “Πρόγραμμα σταθερότητας” ήταν η αρχή εφαρμογής του μνημονίου, πριν από την επίσημη ψήφισή του.
    Και ολα αυτά, ψηφίστηκαν για να δοθούν λίγους μήνες αργότερα, τα 55 δις στις τράπεζες!!!
    Και για να χρηματοδοτηθούν με πολλά εκατομμύρια, τα κομματικά ινστιτούτα (ίσρυμα Σημίτη, ίδρυμα Μητσοτάκη, ίδρυμα Κ. Καραμανλή, ίδρυμα μαμάς Παπανδρέου (ΚΕΔΕ), κλπ!!!)
    Επίσης, ψήφισαν τους νόμους Διαμαντοπούλου με τους οποίους εκλάπησαν τα χρήματα παιδιών με αναπηρία, για να χρηματοδοτηθεί η [ροεκλογική εκστρατεία του πασοκ στις νομαρχιακές εκλογές. Επίσης και πολλά άλλα…
    Με τη λογικη αυτή λοιπόν, στο τέλος θα βγάλουμε “αντιμνημονιακούς” και τους Καρατζαφέρη – Πλεύρη κλπ, αφού ακόμη και αυτοί, σε κάποια στιγμή “θυμήθηκαν” και … αντιστάθηκαν(!!!): Αποχώρησαν από το 2ο μνημόνιο, για να διασωθούν μελλοντικά, εμφανιζόμενοι ως δήθεν … “αντιμνημονιακοί” (και αυτοί!…)
    Ας μην τρέφουμε αυταπάτες: Η μεν άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ θετικό μήνυμα, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ – ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ και ΛΟΙΠΟΥ ΠΑΣΟΚ: Το μήνυμα είναι, ότι όσο πλησιάζει η εξουσία, αρχίζουν να “χωράνε” και οι πολιτικές (και οι πολιτικοί) των τραπεζιτών. Αρχίζουν να είναι αποδεκτές οι περικοπές εναντίον του πολίτη για να ενισχυθούν οι τραπεζίτες – απλά δεν ονομάζεται μνημόνιο, αλλά καπως αλλιώς….
    Το ποσοστό που έφεραν στο ΣΥΡΙΖΑ τα δύο πρώην στελέχη πασοκ, ήταν λιγότερο από το ένα τοις εκατό στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω, ότι οι περισσότεροι από αυτούς που τους ψήφισαν, θα ψήφιζαν το ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως, ακόμα και χωρίς την ενσωμάτωση των στελεχών του πασοκ, με τις αντικοινωνικές πολιτικές που αυτά υποστήριξαν πολύ πρόσφατα: Τελικά, αυτό το αντάλλαγμα του ένα (κατά τη γνώμη μου πολύ λιγότερο) τοις εκατό, άξιζε το αντάλλαγμα της αποδοχής των πολιτικών “Θυσιες των πολιτών υπέρ των τραπεζιτών”;;;
    Και μάλιστα στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κοινό μυστικό ότι έχει ανθρώπους πολύ πιο ικανούς από Σακοράφα Κουρουμπλή κλπ – και κυρίως, έχει ανθρώπους χωρίς τέτοιο πολιτικό παρελθόν εναντίον της κοινωνίας;;;;

  2. Βοηθειστε ολοι να σταματησουν τα καναλοσκυλα, υπασπιστες του μνημονιου της ντροπης, να πετουν λασπες για να λερωσουν τον ΣΥΡΙΖΑ , το μονο καθαρο κομματι του εκλογικου δυναμικου.ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ να μπορεσουμε να σωθουμε σαν ελληνες με αξιοπρεπεια και χωρις εδοτισμους.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines