Εκλογές 2012 Σταυροί: ποιους βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι βουλευτές της ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται; Ποιοι οι σταυροί μπήκαν στα αποτελέσματα των εκλογών 2012 στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τα αποτελέσματα των εκλογών 2012, τους σταυρούς και το πού κατευθύνθηκε η ψήφος όσων στήριξαν το ψηφοδέλτιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 17 βουλευτές που εκλέγονται συνολικά στις περιφέρειες Α΄Αθήνας , Β΄Αθήνας, Α΄ Πειραιά , Β΄Πειραιά και Αττικής, 8 είναι από τον ΣΥΝ, 5 προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και 4 που κατηγοριοποιούνται ως ανένταχτοι ή προερχόμενοι από άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικότητες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο ως συνεργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, σε αυτές τις περιφέρειες -αστικά κέντρα, οι βουλευτές που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, εκτός από τον Αλ. Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Βούτσης (Α΄Αθήνας), ο Δ. Παπαδημούλης, ο Γιαν. Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου, ο Δ. Στρατούλης (Β΄Αθήνας), ο Π. Λαφαζάνης (Β΄Πειραιά).

Οι προερχόμενοι βουλευτές από το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Β΄Αθήνας στις εκλογές 2012 είναι η Σοφία Σακοράφα η οποία «σάρωσε» λαμβάνοντας 24.262 ψήφους και ο Π. Κουρουμπλής δεύτερος με 18.029 (τρίτος ο κ. Παπαδημούλης με 13.272 και τέταρτος ο κ. Δραγασάκης με 12.303) και ο κ. Στάθης Παναγούλης (έδινε μάχη σταυρών με το στέλεχος του ΣΥΝ κ. Ευκλ. Τσακαλώτο) ενώ στην περιφέρεια Αττικής οι δυο βουλευτές που εκλέγονται είναι ο πανεπιστημιακός Αλεξ. Μητρόπουλος και ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι στη Β΄Αθήνας η εκλογή του συγγραφέα Π. Τατσόπουλος, ο οποίος δέχτηκε να είναι υποψήφιος, αν και δεν είχε μέχρι τώρα κομματική δράση στο χώρο ενώ εκλέγεται και η οικονομολόγος και συγγραφέας Νάντια Βαλαβάνη -ανένταχτη αριστερή, η οποία βρίσκεται σε επαφή με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και τον κ. Αλ. Αλαβάνο.

Επίσης, σταυρούς πήραν και εκλέγονται δυο στελέχη που μετέχουν στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι – στην Α΄Πειραιά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και στη Β΄Πειραιά η Εύη Καρακώστα από τους Ενεργούς Πολίτες.

Διαβάστε τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών 2012 και ποιοι βουλευτές της ΝΔ εκλέγονται στην Α’ Αθήνας στις εκλογές 2012.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε Like στο Fimes.gr