Απίστευτα παιχνίδια στις πλάτες των ελληνικών Τραπεζών

Ποια είναι τα απίστευτα παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες των ελληνικών Τραπεζών και δεν τα ξέρουμε;

Ταραχή προκάλεσε αρχικά δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο «παγώνει» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η ενίσχυση ρευστότητας τουλάχιστον δύο ελληνικών τραπεζών οι οποίες ουσιαστικά δε θα πάρουν μέρος στην ανακεφαλαιοποίηση.

Για απίστευτα παιχνίδια στις πλάτες της Ελλάδας και των ελληνικών Τραπεζών, κάνουν λόγο τραπεζικές πηγές στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται δήλωση – διάψευση από το επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι για μπλόκο στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Έλληνες τραπεζίτες τόνιζαν ότι πρόκειται για μια επονείδιστη σπέκουλα για να καταρρεύσουν οι τράπεζες σε μια κρίσιμη στιγμή και φωτογράφιζαν κύκλους του Λονδίνου και «παίκτες» που έχουν ποντάρει στην κατάρρευση της Ελλάδας και του ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ αποφάσισε να διακόψει την παροχή ρευστότητας σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης τους. Όπως αναφέρει το Reuters πηγές της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά και πλέον η παροχή ρευστότητας θα γίνεται αποκλειστικά μόνον μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος με τον μηχανισμό ΕLA.

Πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος έκαναν λόγο για «τεχνικό θέμα που ουσιαστικά κλειδώνει την παροχή των 18 δις, ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τη μείωση της χρηματοδότησης απευθείας μέσω της ΕΚΤ και ταυτόχρονα την αύξηση της χρηματοδότησης από την ΤτΕ με τον Emergency Liquidity Assistance (ΕLA)».

Ωστόσο, πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό CNBC αναφέρει ότι σε δύο ελληνικές τράπεζες θα μπει πλαφόν ανάληψης 50 ευρώ την ημέρα. Μια εξέλιξη που είναι δραματική, εφόσον ισχύει και δείχνει την οριακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις ασφυκτικές πιέσεις των ξένων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.