Λάθος στα θέματα της φυσικής στις Πανελλήνιες 2012

Ποιο είναι το λάθος στα θέματα της φυσικής στις Πανελλήνιες 2012; Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Φυσικών.

Με λάθος στα θέματα συνεχίστηκαν σήμερα (25/05) οι πανελλήνιες 2012 όπως ισχυρίζεται η Ένωση Ελλήνων φυσικών στα θέματα της Φυσικής.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών παρενέβη ζητώντας μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν οι εξεταστές στη διόρθωση των γραπτών. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως ένα θέμα που έπιανε 25 μονάδες ήταν διατυπωμένο λάθος ενώ τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως τονίζεται να μην επαρκεί η χρονική διάρκεια των τριών ωρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το λάθος στα θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές 2012:

“Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν εντός διδαχθείσας ύλης.

Το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον.

Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα. Καλούμε τους συναδέλφους βαθμολογητές μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών.”

Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα, απαντήσεις της Φυσικής κατεύθυνσης για τις Πανελλήνιες 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!

19 Σχόλια

  1. Τι θα γίνει με τους υποψηφίους που διεκδικούν τις πρωτιές ανα περιφέρεια και (συνεπώς) τις οικονομικές επιβραβεύσεις που κάθε χρόνο δίδονται ;

    Είναι άραγε δίκαιο και νόμιμο να μοιραστούν το οικονομικό έπαθλο δυο ή και τρεις μαθητές απο τους οποίους ουσιαστικά και τυπικά μόνο ο ένας απο τους τρεις το άξιζε ;

  2. Το Γ’4 αν ακυρωθεί θα ‘ναι άδικο για τα παιδιά που κατάφεραν να το λυσουν..
    Δεν μπορεί να καταργούν ενα ολόκληρο υποερώτημα ετσι.
    Αν θέλουν να κάνουν κάτι για το λάθος τους το πιο σωστο ειναι να δουν αν κάποιος απέδειξε οτι η ραβδος εχει αρκετή δύναμη για να κανει ανακυκλωση και να του δωσουν τις αναλογες μοναδες.
    Δεν μπορει αυτος που δεν το ξεκίνησε καν το υποερώτημα να επωφεληθεί τις 7 μοναδες εις βαρος αυτου που το λυσε.

  3. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 3ο ή 4ο ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΘΗΜΑ;
    ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΑΛΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

  4. μπορει τ θεματα ν ηταν ιδιαιτερα δυσκολα αλλα ολοι ειχαν ισες ευκαιριες!ο αριστος μπορει ν πεσει στ 15 αλλα ο μαθητης τ 15 θα πεσει κατω απο τη βαση!αυτος που αξιζει βγαινει αλωβητος απο τις οποιες δυσκολιες!τ μεγαλα μυαλα δε χανονται!με ποιο δικαιωμα καταργειτε τ γ4 εξισωνοντας αυτους που τ αντιμετωπισαν επιτιχως με αυτους που ουτε καν τ ελυσαν?? Κριμα στον αγωνα αυτων που πραγματικα αξιζουν…..

  5. ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ! ΕΡΙΞΕ ΟΛΗ ΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΑΡΑ ΩΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ…) ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ? ΠΟΙΟΙ <> ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ “Θ Ρ Ο Ν Τ Η Σ Τ Η Ρ Ι Α ” ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΣΚΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ?

  6. καποια στιγμη πρεπει αυτοι που κανουν λαθοσ να πληρωνουν.γιατι να με υποβαλουν σε τετοια δοκιμασια ψυχοφθορα για μενα το λιγοτερο , τουσ γονεισ μου σε εναν γολγοθα εξοδων μια που στο σχολειο τιποτα δεν διδασκετε για να τα παιρνουν τα φροντηστηρια. τα παιδια ομωσ ολων αυτων που μας κυβερνανε ανετα χωρισ κανενα κοπο σπουδαζουν μετις ευλογιεσ τουσ στο εξωτερικο καιστο μελλον πιθανον να ερθουν και να μας κυβερνησουν κιολας . επρεπε να εξαιρεθουν απο ολεσ τις δημοσιεσ υπηρεσιεσ και αξιωματα .Δεν ειναι σωστο και αξιοκρατικο.Θα παλεψω με πεισμα για να το αλλαξω ομως.

  7. ντροπη στους υπευθηνους των φετινων θεματων…ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΤΕ!!!!!!!!!δεν σκευτηκατε τους κοπους μας τα τοσα λευτα των γονιων μας,τη ψυχολογια μας,κανατε το ιδιο και στη βιολογια..δεν υπαρχει καμια δικαιολογια αν ειστε ανιδεοι να φυγεται απο εκει…σας ευχαριστουμε πολυ που ακυρωσατε τα ονειρα μας και που το70% εχασε την πρωτη του επιλογη!!!!!

  8. ntroph tous!! paizoun etci me thn 4yxologia xiliadwn paidiwn!!!!!!!!!!! karagkiozhdes!!! kanonika 8a eprepe na tous valoun na 3anagra4oun fysikh!!!

  9. einai dynaton einai toso aprosektoi orimenoi anthrwpoi??? dhladh tous anethesan na valoun themata panelladikwn kai oxi mono edei3an poso aneu8ynoi einai alla den kanoun kai kati gia na diorthwsoun to lathos tous. gnwmh m einai pws prepei na 3anaginei e3etash st sugkekrimeno ma8hma….den ftaine kati ta paidia epeidh aftoi einai ena matso karagkiozhdes!!!!!!!!

  10. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ”ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ” ΠΟΥ 1.ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ 2.ΕΒΑΛΑΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ/ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΑΣ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ή ΑΣ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  11. den ftanei pou me to kwlosusthma auto krinetai to mellon mas se 3 gamhmenes wres,erxeste k eseis me auta ta 9emeta na mas apoteleiwsete!!!eleos!

  12. Ηρεμία………….
    Πώς ειναι δυνατόν κάποιοι μαθητές να έδωσαν σωστή απάντηση σε ένα
    θέμα το οποίοι ήταν επιστημονικά λανθασμένο, αρα και η απάντηση δεν
    προέκυπτε από τα ζητούμενα???????

  13. Είναι όλοι τους απαράδεκτοι!Ξεκίνησαν πρώτα με δύσκολο κείμενο στην έκθεση,μετά με τα δυσκολότερα θέματα στη βιολογία,και τώρα με τη φυσική!Δηλάδη τι αλλο θα ακολουθήσει?Παιζουν με την ψυχολογία μας.Εγω τώρα με τι βαθμούς θα ευχαριστήσω τους γονείς μου για τις τόσες στερήσεις που έκανε η οικογένειά μου για τα φροντιστήρια?

  14. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ “ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ”.Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΑΝΚΑΡΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΥΛΗΣ…

  15. Ανικανοι θεματολόγοι εκπαιδευτικοί,πως θα παρηγορήσω το παιδί μου που έχει λιώσει στο κλάμα? Με πιο δικαίωμα καταστρέφετε το όνειρο του παιδιού μου? Παίζετε με την ψυχολογία μιας άριστης μαθήτριας,(ψυχολογία που δεν διδάχτηκε ποτέ στα σχολεία).Καταργήσατε μόνο το Γ4 για να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  16. τι θα γινει με οσους εχουν απαντησει σωστα στο Γ4? δεν ειναι αδικο να τους ακυρωνεται σωστη απαντηση?

  17. ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ…!!!!!ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ …!!!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

  18. Τα θεματα ηταν αισχρα!
    Λες και πήγαμε σε διαγωνισμό φυσικής.
    διαβάθμηση δεν υπήρχε?
    κύματα δεν είχε πουθενά.
    έβαλαν ειδική περίπτωση της ειδικής περίπτωσης στο θέμα Δ και το θέμα Γ ήταν το ίδιο δύσκολο με το θέμα Δ.
    Δεν είναι θέματα αυτά, καμία σχέση-σύγκριση με πέρυση.
    Δεν φάνηκε ο καλός μαθητής. Ο μέτριος έγραψε κάτω από τη βάση.
    Προσωπικά έγραψα γύρω στο 14 και δεν είμαι ευχαριστημένος καθότι μια μέρα πριν έγραφα στα περσινα και έγραψα 18

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines