Πέτρος Μολυβιάτης: ποιος ο νέος υπουργός Εξωτερικών

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης; Διαβάστε αναλυτικά το πλούσιο βιογραφικό του Πέτρου Μολυβιάτη.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης ανέλαβε το κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης γεννήθηκε στη Χίο στις 12 Ιουνίου 1928. Η μητέρα του Αγάπη ήταν αδελφή του συγγραφέα Ηλία Βενέζη και καταγόταν από το Αϊβαλί.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η ένταξη στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πραιτώριας.

Την περίοδο 1974-1980 ήταν γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συνέχεια για δύο πενταετίες (1980-1985 και 1990-1995) χρημάτισε γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Από το 1996 ο Πέτρος Μολυβιάτης εκλέγεται βουλευτής επικρατείας με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρέμεινε μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου του 2006. Επίσης είναι πρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών μέχρι την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης είναι παντρεμένος με την Νιόβη Χριστάκη και έχει δύο παιδιά, μία κόρη και ένα γιο. Μένει στη Κηφισιά και ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.

Διαβάστε ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμμένου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.