Carrefour: γιατί αποχωρεί από την Ελλάδα

Γιατί αποχωρεί από την Ελλάδα η διεθνούς φήμης εταιρία Carrefour; Ποιο το μέλλον της αλυσίδας σούπερ-μαρκετ Carrefour-Μαρινόπουλος;

Ο ομίλος Mαρινόπουλος ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το 50% που ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour στην εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της ελληνικής αγοράς.

Παράλληλα ο γαλλικός κολοσσός αποφάσισε να αναθέσει κατ’ αποκλειστικότητα το franchisee και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Carrefour για την Ελλάδα, την Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες στην οικογένεια Μαρινόπουλου, η οποία ήταν και ο βασικός συνεργάτης της.

Σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού ομίλου πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατομ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Οι αρνητικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια αλλά και οι συσσώρευση ζημιών (το 2010 οι ζημιές ξεπέρασαν τα 84 εκατ. ευρώ), ήταν οι δυο παράγοντες που λειτούργησαν καταλυτικά στην απόφασή της Carrefour να αποχωρήσει -ως αυτόνομη παρουσία- από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι της Carrefour Μαρινόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!