Deutsche Bank: “Τα 10 βήματα επιστροφής στη δραχμή”

Ποια θα είναι τα δέκα βήματα για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Bank; Διαβάστε αναλυτικά το σενάριο, που ετοίμασε η γερμανική τράπεζα.

Το σενάριο έρχεται από την Deutsche Bank, που λέει όμως ότι δεν είναι και το ποιο πιθανό. Οι Γερμανοί περιγράφουν πως θα γίνει η επιστροφή στη δραχμή. Ουσιαστικά η τράπεζα μιλάει για εξαναγκασμό της Ελλάδας να αποχωρήσει απ’ την ευρωζώνη.

Ουσιαστικά αυτό θα συμβεί μετά από χρηματοδότηση από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Σύμφωνα με την Deutsche Bank το πρώτο βήμα περιλαμβάνει έλλειψη ρευστότητας που θα αναγκάσει τη χώρα να σταματήσει να χρηματοδοτεί το χρέος της.

Αμέσως μετά θα συγκληθεί η Βουλή που θα αποφασίσει κάποιο Σαββατοκύριακο και θα αποφασίσει την έξοδο και το νέο νόμισμα.

Αμέσως η κίνηση κεφαλαίων θα τεθεί σε αυστηρό έλεγχο εντός και εκτός Ελλάδας.

Τέταρτο βήμα, όπως περιγράφει η γερμανική τράπεζα, θα είναι η έκδοση εγγράφων προς μισθωτούς και συνταξιούχους με τα οποία το κράτος θα αναγνωρίζει ότι τους οφείλει. Αντί μισθών και συντάξεων δηλαδή καθώς θα έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών.

Το πέμπτο βήμα θα είναι η Ελλάδα να κηρύξει χρεοκοπία σε ομόλογα και δάνεια που δεν υπάγονται στο Ελληνικό δίκαιο.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει μια παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των τραπεζών μέχρι την επιστροφή στη δραχμή.

Θα ακολουθήσει η αποκατάσταση του ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδας όπως στην προ ευρώ εποχή, να μπορεί δηλαδή να τυπώνει δραχμές και να χαράσσει νομισματική πολιτική.

Το όγδοο βήμα θα είναι η εκτύπωση του νέου νομίσματος, αλλά και η ταυτόχρονη υποτίμησή του που μπορεί να φτάσει και στο 75%.

Τέλος θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία όλα τα ευρώ ώστε να μην έχουν καμία αξία και έτσι θα κυκλοφορούν μόνο δραχμές.

Διαβάστε ποιες τράπεζες ετοιμάζονται για επιστροφή στη δραχμή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.