Εκλογές 2012: ανατροπή εδρών για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ποια η ανατροπή της τελευταίας στιγμής για τις έδρες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ; Που κερδίζουν και που χάνουν στις εκλογές 2012 η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η οριστικοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών 2012 συνοδεύτηκε από ανατροπή των εδρών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα και στη Λακωνία.

Με ενσωματωμένο το 99,98% των τμημάτων για τις εκλογές 2012, η ΝΔ αποσπούσε στην Κέρκυρα δύο έδρες, εκλέγοντας τον πρώην υπουργό Νίκο Δένδια και δεύτερο τον Στέφανο Γκίκα, ενώ στη Λακωνία καταλάμβανε μια έδρα με τον πρώτο στη λίστα Θανάση Δαβάκη.

Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεγε, εκ νέου, βουλευτή στην Λακωνία, τον Σπύρο Αραχωβίτη και στη Κέρκυρα επανεκλεγόταν ο Στ. Σαμοΐλης.

Τελικώς, η κατανομή των εδρών στις εκλογές 2012 άλλαξε και η ΝΔ έλαβε δεύτερη στην Λακωνία, εκλέγοντας τον Φεβρωνία Πατριανάκου, η οποία, κατά το παρελθόν, υπήρξε βουλευτής Επικρατείας, ενώ έμεινε εκτός ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ήταν στη δεύτερη εκλόγιμη της ΝΔ, καθώς στις 6 Μαΐου, υπολειπόταν κατά 42 σταυρούς του κ. Δένδια. Με τον ΣΥΡΙΖΑ επανεξελέγη ο Κερκυραίος κ. Σαμοΐλης, αντί του Λάκωνος κ. Αραχωβίτη.

Την έδρα, εξάλλου, της τελευταίας αναμέτρησης διατήρησε για το ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ στην Κέρκυρα εκλέχθηκε αυτή τη φορά η Άντζελα Γκερέκου, καθώς έμεινε εκτός ο εκλεγείς στις 6 Μαΐου με το ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους.

Διαβάστε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.