Financial Times: γιατί “δημαγώγησαν” τους Έλληνες

Τι αναφέρουν οι Financial Times Deutschland για την επιλογή τους να συστήσουν στους Έλληνες ποιον θα ψηφίσουν στις εκλογές 2012;

Την επιλογή τους να απευθυνθούν στους Έλληνες ψηφοφόρους δύο ημέρες πριν από τις εκλογές 2012 και να τους συστήσουν «να αντισταθούν στον δημαγωγό», εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα, και να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, υπερασπίζονται σήμερα οι Financial Times Deutschland.

Η αρχισυνταξία της εφημερίδας Financial Times επισημαίνει στη σημερινή έκδοση ότι οι FTD θεωρούν υποχρέωσή τους να περιλαμβάνουν όχι μόνο ειδήσεις, αλλά και σχόλια σε σχέση με το τι θεωρούν σωστό και τι λάθος.

«Μία ανοικτή και διαφανής έκφραση γνώμης είναι πιο παραγωγική και ειλικρινής από την έμμεση έκφραση συμπάθειας, πολιτική που ακολουθείται από άλλες εφημερίδες», εκτιμά η διεύθυνση του γερμανικού οικονομικού φύλλου και διευκρινίζει ότι «η σύσταση για την ψήφο στις εκλογές 2012 δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έκφραση πίστης σε ένα συγκεκριμένο κόμμα», αλλά αναφέρεται, όπως επισημαίνεται, στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.

«Οι Financial Times Deutschland όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», τονίζεται.

Μέχρι τώρα η πρακτική αυτή αφορούσε μόνο τις γερμανικές εκλογές, τονίζουν οι FTD και εξηγούν πώς αποφάσισαν να γίνει η εξαίρεση: «Οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων.

Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία. Γι’ αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης».

Στη σημερινή έκδοση δημοσιεύονται πάντως και κάποιες από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Αθήνα το δημοσίευμα της Παρασκευής για τις ελληνικές εκλογές 2012, τόσο από την πλευρά των κομμάτων όσο και από αυτήν του Τύπου.

Διαβάστε το κείμενο των Financial Times Deutschland το οποίο λέει στον ελληνικό λαό να ψηφίσει Σαμαρά και όχι Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!