#

Κων/νος Αρβανιτόπουλος: ποιος ο νέος Υπ. Παιδείας-Πολιτισμού

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο νέος υπουργός παιδείας και πολιτισμού; Διαβάστε το βιογραφικό του.

Στη νέα κυβέρνηση υπουργός παιδείας και πολιτισμού είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έχει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος γεννήθηκε το 1960 στον Πειραιά. Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη.

Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, το 1977. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησε το 1982.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις, από το Πανεπιστήμιο American της Ουάσινγκτον, στο School of International Service στο οποίο δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής, από το 1987 έως το 1989.

Από το 1990 έως το 1992, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος και επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη, και από το 1992 έως το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Βιρτζίνια.

Σήμερα είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει από το 1995. Μεταξύ 2004-2009, ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σύγκλητο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» την περίοδο Ιούλιος 2000 – Δεκέμβριος 2009.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συμμετείχε στην τιμητική όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 έλαβε μέρος στην εκλογική μάχη ως Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και τοποθετήθηκε στην τιμητική έκτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2011 ήταν Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Με τη συγκρότηση της Κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τη στήριξη της ΝΔ, από τον Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα είναι Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Διετέλεσε από το 2005 ως το 2008 μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ενώ σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Unesco.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!