#

Κυριακός Μητσοτάκης: γιατί είπε όχι στον Σαμαρά

Γιατί αρνήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετάσχει στη κυβέρνηση Σαμαρά; Ποια θέση του πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς, που απέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Την ενόχλησή του για την εξέλιξη των συζητήσεων που οδήγησαν στον σχηματισμό της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά φέρεται να εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην Περιφέρεια Β’ Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, είχε βολιδοσκοπηθεί το τελευταίο διάστημα για νααναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ εμφανιζόταν ως “φαβορί”.

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε όμως την Πέμπτη από τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν για να αναλάβει την θέση του αναπληρωτή υπουργού, με αποτέλεσμα να αρνηθεί την πρόταση.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, η είδηση ότι στο “τιμόνι” του υπουργείου θα καθίσει τελικά, αντί του Κυριάκου Μητσοτάκη ο καθηγητής του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Λιβιεράτος, έσκασε σαν βόμβα.

Διαβάστε ποια είναι η σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά και ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος, νεος υφυπουργός Ναυτιλίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!