Η αλήθεια για την υγεία του Βασίλη Ράπανου

Τι απαντάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο αναφορά τις εξελίξεις με τον νέο υπουργό Οικονομικών Βασίλη Ράπανο;

Εκτός κυβέρνησης μένει προσωρινά ο Βασίλης Ράπανος, ο νέος υπουργός Οικονομίας. Πέρα από τα σενάρια που ακούστηκαν και που διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περί εμπλοκής στη λήψη των νέων καθηκόντων του, ο λόγος που προς το παρόν μένει εκτός κυβέρνησης είναι επειδή δεν μπορεί να ορκιστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο κ. Βασίλης Ράπανος στα μέσα της εβδομάδας έχοντας ακούσει την πλήρη γνωμάτευση και φυσικά τις συμβουλές των ιατρών. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αν και υπάρχουν και κάποιες πολιτικές επιπλοκές στην υπόθεση της υπουργοποίησης του κ. Βασίλη Ράπανου, η ασθένειά του δεν αποτελεί πρόφαση, δεν είναι διπλωματική. Ίσα ίσα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει (και το αντιμετωπίζει με επιτυχία όπως διαβεβαιώνει το ιατρικό επιτελείο αλλά και το περιβάλλον του) στο πεπτικό σύστημα, δεν τον εμπόδισε να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση Σαμαρά να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, ίσως στην πλέον δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο.

Η ορκωμοσία του Βασίλη Ράπανου προϋποθέτει την παρουσία του Πρωθυπουργού και την υπογραφή του κάτι που τώρα από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι εφικτό λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου ξεκαθάρισε το πρωί ότι δεν ψάχνουν νέο υπουργό Οικονομικών κι ότι ο κ. Βασίλης Ράπανος διαβεβαίωσε τον Σαμαρά πως το πρόβλημα υγείας του δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στα καθήκοντά του.

Διαβάστε ποια ονόματα παίζουν ως αντικαταστάτες του Βασίλη Ράπανου στο υπουργείο Οικονομικών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.