Βάσεις 2012: τι θα γίνει με τις βάσεις στις Πανελλήνιες 2012

Tι θα γίνει με τις βάσεις 2012; Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων στις Πανελλήνιες 2012.

Με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας πέφτει σήμερα, για τους περισσότερους μαθητές, η αυλαία των πανελληνίων 2012.

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων 2012, με το πρόγραμμα να έχει διαμορφωθεί, λόγω και των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ως εξής:

Παρασκευή 15/6/2012: Αγγλικά – 12.00
Τρίτη 19/6/2012: Αρμονία – 09.00
Τετάρτη 20/6/2012: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων – 09.00
Πέμπτη 21/6/2012: Γαλλικά – 09.00, Ιταλικά – 16:00
Παρασκευή 22/6/2012: Γερμανικά – 09.00, Ισπανικά – 16:00
Σάββατο 23/6/2012: Ελεύθερο Σχέδιο – 10.00
Κυριακή 24/6/2012: Γραμμικό Σχέδιο – 10.00

Τι θα γίνει με τις βάσεις 2012:

Το μπάχαλο με το μάθημα της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2012, το λάθος ή η ελλιπής διατύπωση που προκάλεσε αναστάτωση σε γονείς και μαθητές αλλά και μπέρδεμα ανάμεσα σε Επιτροπή και υπουργείο, θα παίξει το δικό του ρόλο στο πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Δεν αποκλείεται το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψε κάτω από τη βάση στο μάθημα της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2012 να ξεπεράσει ακόμη και το 80%!

Εκείνο που τονίζουν οι βαθμολογητές είναι πώς στις Πανελλήνιες 2012, σε πολλά από τα μαθήματα, οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν πολλά και δύσκολα, ίσως δυσκολότερα από κάθε άλλη χρονιά. Φέτος, αναδείχθηκε ως υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα η ποσότητα των ερωτήσεων που ήταν σαφώς δυσανάλογη με το τρίωρο που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι.

Πάντως, γενικά, οι κριτικές που δέχονται οι εξεταστές στις Πανελλήνιες 2012, δεν έχουν μόνο αρνητικά σχόλια. Αρκετοί κάνουν λόγο για θέματα επιστημονικά, σωστά, τα περισσότερα ήταν καλά διατυπωμένα και κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που είχαν.

Οι βάσεις 2012 θα σημειώσουν πτώση, κυρίως σε πολυτεχνικές, φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω της δυσκολίας των θεμάτων στη Φυσική αλλά και τα Μαθηματικά. Η γενικότερη τάση, πάντως, αναμένεται να μην είναι ενιαία σε όλες τις σχολές, αλλά θα εμφανίζονται αυξομειώσεις.

Από τις μειώσεις των βάσεων 2012, λίγων όμως μορίων, δεν θα ξεφύγει ούτε η ιατρική Αθηνών, γεγονός που, αν συμβεί, θα επιφέρει μια εξορθολογικότερη πορεία των βαθμολογικών βάσεων σε σχολές που για να εισαχθεί ένας υποψήφιος θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από…άριστος.

Σε αντίθεση με τις σχολές θετικών επιστημών και στα πολυτεχνεία, όπου οι βάσεις κατηφορίζουν, δε συμβαίνει το ίδιο σε άλλες επίσης περιζήτητες σχολές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Στις ανθρωπιστικές και νομικές σπουδές του πρώτου επιστημονικού πεδίου, δεν αναμένονται μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι, καθώς η επιλογή των θεμάτων δεν έκρυβε εκπλήξεις. Έτσι, συμπεραίνεται πώς οι βάσεις 2012 σε νομικές και φιλολογικές σχολές θα είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ στα παιδαγωγικά τμήματα αναμένεται μια κάποια πτωτική πορεία, αφού τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση αυτών των τμημάτων, μετά τη μείωση των διορισμών, δεν είναι ίδια.

Η (επιφυλακτική) εκτίμηση βαθμολογητών είναι ότι η πτώση σε ορισμένα τμήματα μπορεί να ξεκινά από τα 500 μόρια.

Στις ιατρικές και τις σχολές των επιστημών υγείας του τρίτου επιστημονικού πεδίου, δεν πρόκειται να συγκρατηθούν από τις καλύτερες επιδόσεις στη Βιολογία, αλλά η πτώση των βάσεων 2012 δεν πρόκειται να είναι ούτε εντυπωσιακή, ούτε θεαματική. Πάντως, ορισμένοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι ιατρικές σχολές είναι πολύ πιθανόν να «πέσουν» κάτω των 19.000 μορίων.

Στο πέμπτο πεδίο των επιστημών οικονομίας και διοίκησης, φαίνεται ότι είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για το τελευταίο μάθημα: Αρχές οικονομικής Θεωρίας.

Ωστόσο η πλειοψηφία των μαθητών που επιλέγει τμήματα και σχολές του πέμπτου πεδίου και διαγωνίστηκε σε Φυσική και Μαθηματικά, ενδέχεται και εδώ να παρασύρει προς τα κάτω τις βάσεις.

Τώρα οι υποψήφιοι που ολοκλήρωσαν τις πανελλήνιες 2012, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πρέπει να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, πηγαίνοντας στο λύκειο τους, για να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους, στις ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε θέματα-λύσεις των Πανελληνίων 2012 σε όλα τα μαθήματα και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!