Αυτοί θα είναι οι υπουργοί των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη

Ποιοι οι υπουργοί και υφυπουργοί στη νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη;

Σύμφωνα με το ifimerida.gr, ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα, με νέα αλλά και έμπειρα στελέχη προσανατολίζεται να δημιουργήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Στο σχήμα αυτό την πρωτοκαθεδρία θα έχουν βουλευτές και τεχνοκράτες της ΝΔ καθώς και στελέχη των άλλων δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., τα οποία αναμένεται να συναινέσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Στο επίκεντρο της νέας κυβέρνησης, λόγω και της διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης που θα επιχειρηθεί να ξεκινήσει σύντομα, είναι το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο στόχος του κ. Σαμαρά είναι να εκπροσωπούνται όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι.

Δυο πρόσωπα συζητώνται για το υπουργείο Οικονομίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, που μπορεί ουσιαστικά να απέρριψε (συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής) την ενεργό ανάμιξή του σε υπουργικές θέσεις αλλά δεν θα μπορέσει να αρνηθεί τελικά τη συμμετοχή του καθώς και ο Κωστής Χατζηδάκης, λόγω των σχέσεων που έχει στην Ε.Ε.

Αναπληρωτές υπουργοί ή υφυπουργοί, ανάλογα με τη συμφωνία που θα γίνει, ενδέχεται να ορισθούν στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ., όπως ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος θεωρείται στέλεχος που μπορεί να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ακόμη, συζητείται, ένα από τα υπουργεία Εξωτερικών ή Άμυνας να ανατεθεί σε στέλεχος του ΠαΣοΚ, εάν ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί ουσιαστική συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, ενώ θα επανασυσταθούν, όπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση, και θα λειτουργήσουν αυτόνομα τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού για τα οποία συζητείται το όνομα του Αδωνι Γεωργιάδη και της Ολγας Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς σκέπτεται από τη νεώτερη γενιά των πολιτικών της Ν.Δ. να δώσει ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα αξιοποιηθεί πρώτη φορά σε υπουργικό θώκο, εξέλιξη που θα κρίνει και την συμμετοχή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στο κυβερνητικό σχήμα. Ευκαιρία θα δοθεί και στον Κώστα Αρβανιτόπουλο, ο οποίος κρίθηκε επιτυχημένος υφυπουργός Παιδείας στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του Μάκη Βορίδη στη νέα κυβέρνηση αφού εκτιμήθηκε η πορεία του στο υπουργείο Μεταφορών ενώ θα μετρήσει και η πρωτιά του στην περιφέρεια Αττικής. Στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και ο Νότης Μηταράκης που θεωρείται σοβαρός στις οικονομικές του αναλύσεις και καλή παρουσία στα Μέσα Επικοινωνίας.

Πηγές της Ιπποκράτους θεωρούν βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα δεχθεί να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση βουλευτές ή πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στρέφεται προς τη λύση της συμμετοχής τεχνοκρατών όπως ο κ. Ζαννιάς και ο Ναπολέων Μαραβέγιας που ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Διαβάστε τι θα ζητήσει η Ε.Ε. από τη νέα κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!