Βάσεις 2012 προβλέψεις: πόσα μόρια η πτώση

Tι λένε οι προβλέψεις-εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2012 στις Πανελλήνιες; Ποιες οι γενικές τάσεις πτώσης στις βάσεις μετά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2012;

Οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσων πήραν μέρος στις Πανελλήνιες 2012 και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν άμεσα στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, ώστε να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.

Αυτό θα καθορίσει και την πορεία των Βάσεων 2012.

Οι πρώτες προβλέψεις για τις βάσεις 2012 μετά την αποτυχία στη Φυσική και στα Μαθηματικά, θέλουν πτώση των βάσεων στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Φυσικομαθηματικές Επιστήμες) και το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές), θα ξεπεράσει και τα 500 μόρια, μετά από στατιστικό δείγμα 20.000 γραπτών.

Τα θέματα-φωτιά που μπήκαν στα Μαθηματικά, αλλά και ο «τιτανικός» της Φυσικής «καίνε» πλήθος υποψηφίων, οι οποίοι υπολόγιζαν να μπουν στα πανεπιστήμια με μεσαίες βαθμολογίες! Ακόμη και οι αριστούχοι πιέστηκαν τόσο πολύ, που το 19,5 γίνεται 18 και 17,5!

Αντίθετα, οι προβλέψεις δείχνουν σταθερές βάσεις στα ίδια με τα περσινά επίπεδα για το 1ο (Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές), ενώ το 5ο Πεδίο (Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) δείχνει να επηρεάζεται μάλλον πτωτικά.

Σημαντικό βέβαια ρόλο θα παίξει φέτος η επιλογή των σχολών από τους υποψηφιους οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης θα διαλέξουν σχολές στον τόπο διαμονής τους προκειμένου να μην επιβαρύνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Διαβάστε ποιες οι εκτιμήσεις στις βάσεις στις Πανελλήνιες 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.