Συνέταιρος στην Hurriyet ο διευθυντής της Bild;

Διαβάστε για την άμεση σχέση που έχει η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet με την γερμανική εφημερίδα BILD και τον διευθυντή της.

Λίγοι θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι πέρα από την υπεράσπιση των γερμανικών συμφερόντων, στόχος της εφημερίδας Bild είναι και η δυσφήμηση του ελληνικού τουρισμού, πρακτική που ευνοεί τους ανταγωνιστές της χώρας μας, και ιδιαίτερα τους Τούρκους!

Ευνοημένη από τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα της Bild είναι η γειτονική Τουρκία και ο δραστηριοποιούμενος και στον τουριστικό κλάδο όμιλος Dogan Yayin Holding, ο οποίος εκδίδει την Hurriyet, την Milliyet, και άλλα έντυπα.

Οι δεσμοί των δύο εταιρικών κολοσσών, όπως αναφέρει το Έθνος, δεν περιορίζονται στο 10% των μετοχών που κατέχουν οι Γερμανοί. Υπάρχει ευρύτερη στρατηγική συμμαχία, η οποία εκφράζεται και με τη συμμετοχή του διευθυντή της Bild, Κάι Ντίκμαν, στο διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας Hurriyet, που ανήκει στον όμιλο Dogan.

Μάλιστα, οι σχέσεις των δύο ομίλων θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο στενές, αν προχωρούσε το σχέδιο αύξησης του ποσοστού των Γερμανών στο 25%, το οποίο όμως ματαιώθηκε όταν στον τουρκικό κολοσσό επιβλήθηκε πρόστιμο 3,75 δισ. τουρκικών λιρών για φοροδιαφυγή, το 2009.

Να σημειωθεί ότι το 2011, χρονιά κατά την οποία κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις της Bild προς την Ελλάδα, στις επενδύσεις της οικογένειας Dogan προστέθηκαν μεγάλες τουριστικές μονάδες στα μικρασιατικά παράλια, σε περιοχές που θεωρούνται άμεσα ανταγωνιστικές των δημοφιλών ελληνικών προορισμών του Αιγαίου!

Διαβάστε το προκλητικό δημοσίευμα της Bild για την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.