Ιός Δυτικού Νείλου: ποια η αντιμετώπισή-προφύλαξη

Ποια είναι η αντιμετώπιση για τον ιό του Δυτικού Νείλου; Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου;

Ο ιός του Δυτικού Νείλου (ή WNV) ανήκει στην οικογένεια Flaviviridae και είναι μέλος της κατηγορίας του ιαπωνικού αντιγονικού εγκεφαλίτιδας (JE), και συναντάται στις τροπικές και εύκρατες περιοχές.

Με ψεκασμούς σε όλη την Αττική και κυρίως στα ρέματα και τις περιοχές με στάσιμα νερά επιχειρούν οι αρχές να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται από τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικά, φορώντας φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και αποφεύγοντας χώρους με λιμνάζοντα νερά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θνησιμότητα από τον ιό του Δυτικού Νείλου παρουσιάζει μια αναλογία δέκα προς έναν ασθενή που υποκύπτει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες ένας ηλικιωμένος 75 ετών κατέληξε από εγκεφαλίτιδα στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Διαβάστε τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.