#

Επικίνδυνος ιός θα προσβάλλει 250.000 υπολογιστές τη Δευτέρα

Πότε ο ιός θα προσβάλλει 250.000 υπολογιστές; Τι αναφέρει η εταιρεία Deteque και πόσους έχει ήδη μολύνει;

Έως και 250.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο μπορεί να μολυνθούν από κακόβουλο λογισμικό τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές μέσω ίντερνετ.

Δεν είναι λίγα τα blogs και οι ιστοσελίδες που ενημερώνουν και προειδοποιούν τους χρήστες, ώστε να έχουν τον νου τους, για το λογισμικό Alureon, γνωστό και ως “ιό της καταραμένης ημέρας στο διαδίκτυο”.

Μόνο αυτήν την εβδομάδα, περίπου 245.000 υπολογιστές μολύνθηκαν από τον ιό, σύμφωνα με την εταιρεία Deteque. Από αυτούς, οι 45.355 βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέσω του κακόβουλου λογισμικού, οι “διαχειριστές” του μπορούν να αλλάξουν κατά το δοκούν την κίνηση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το FBI.

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τους εμπνευστές της απάτης τον περασμένο Νοέμβριο και διέταξαν, οι υπολογιστές τους να κρατηθούν σε ασφαλές μέρος ενώ οι βλάβες που είχαν ήδη υποστεί τα “θύματά” τους επιδιορθώνονταν.

Οι προσωρινοί servers θα σταματήσουν να λειτουργούν τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα όσοι υπολογιστές έχουν μολυνθεί από τον ιό, να μην είναι δυνατόν να συνδεθούν με το διαδίκτυο.

Διαβάστε ποια 4 πράγματα πρέπει να αποφεύγουμε στο ίντερνετ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!