Η απόρρητη επιστολή Νικολόπουλου σε Σαμαρά που σοκάρει

Διαβάστε την απόρρητη επιστολή που έστειλε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος στον Αντώνη Σαμαρά που του εξηγούσε τους λόγους παραίτησης του.

Ζητήματα κατανομής αρμοδιοτήτων θέτει μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, στην απόρρητη επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία υπέβαλε την παραίτηση του.

«…Ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα έπρεπε να έχω δικαίωμα, έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά , πολυτεκνικά κτλ), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

Στην επιστολή του, ο παραιτηθείς υφυπουργός εκφράζει την εκτίμηση ότι τα πράγματα «παίρνουν εντελώς διαφορετική τροπή από αυτή που προεκλογικά σχεδιάσαμε και στηρίξαμε ενώπιον του λαού», με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, να είναι «απολύτως αδύνατο» για εκείνον να ψηφίσει νομοσχέδια «που μεταβάλλουν επί τα χείρω τη ζωή των Ελλήνων».

Επισημαίνει παράλληλα ότι στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την τρόικα μετά του υπουργού Γ. Βρούτση, διαπίστωσε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευθούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω κάποιες πτυχές τους». «Αλλά και τα όσα προεκλογικά θέματα ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς και τα όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη που έφτιαξες με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, δεν αποτελούν πλέον ούτε τη δική μας πολιτική στρατηγική», προσθέτει.

Προειδοποιεί ακόμη ότι η συμφωνία με την τρόικα για την έναρξη του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους «για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, στα ζητήματα του κατώτατου μισθού, αντίθετα με τα όσα ευαγγελίζαμε εμείς» καθίστασται «λόγος ανάφλεξης στο εύφλεκτο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον», αλλά και θα έχει σας αποτέλεσμα «πιθανόν την αποχώρηση βουλευτών».

«Δεν φεύγω από δίπλα σου και από την παράταξη. Δεν σου χαλαρώνω το χέρι. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στα ανωτέρω πεδία, ακόμα και μέσα από το κόμμα», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Νικολόπουλος, δηλώνοντας τέλος στη διάθεση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να συζητήσουν.

Διαβάστε το βιογραφικό του νέου υφυπουργού Εργασίας, Ν.Παναγιωτόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.