Πάρος 15χρονη: ποιοι οι 12 ύποπτοι για κακοποίηση

Ποιοι είναι οι ύποπτοι για κακοποίηση; Ποια είναι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την υπόθεση της 15χρονης στην Πάρο;

Στα βράχια κάτω από τα σπίτια στο δεξία άκρο της φωτογραφίας βρέθηκε σε κακή κατάσταση η 15χρονη κοπέλα.

Έναν κύκλο δώδεκα υπόπτων Ελλήνων και αλλοδαπών που διαμένουν ή εργάζονται στην Πάρο έχει δημιουργήσει το κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που ερευνά τις συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης της 15χρονης κοντά στη νέα Χρυσή Ακτή της Πάρου, πριν από οκτώ ημέρες.

Ανάμεσα στα άτομα αυτά από τους οποίους έχουν ληφθεί και δείγματα DNA είναι τέσσερις Ελληνες και αλλοδαποί εργάτες σε οικοδομή κοντά στο σημείο της εγκληματικής επίθεσης, ένας διερχόμενος ιδιωτικός υπάλληλος, τρείς παραθεριστές αλλά και τουλάχιστον δύο άτομα που γνώριζαν και είχαν έλθει σε επαφή με την οικογένεια της άτυχης κοπέλλας.

Η ΕΛΑΣ έχει λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον πενήντα άτομα προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση, ενώ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για «μια κτηνώδη συμπεριφορά του δράστη» που σχεδόν πολτοποίησε το πρόσωπο της 15χρονης. Συμπεριφορά η οποία -όπως χαρακτηριστικά λένε- θυμίζει την δράση των σατανιστών στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η γνωμάτευση του ιατροδικαστή Ν. Καλογριά ότι εντοπίσθηκαν ίχνη σπέρματος -από έναν μόνον άντρα- στο μαγιώ και στο σώμα του άτυχου κοριτσιού, προσδίδει νέα διάσταση στον βαρύ τραυματισμό της 15χρονης, για τον οποίο παρέμενε μέχρι τώρα ασαφές αν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική πράξη.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχει προκύψει ότι η 15χρονη, μαζί με την μητέρα της και την αδελφή της φιλοξενούνταν στην περιοχή Μάρπισσας στην Πάρο, από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που ήταν οικογενειακός φίλος.

Η γυναίκα με τις δύο κόρες είχαν πάει και τα προηγούμενα χρόνια για διακοπές στην ίδια περιοχή στο κυκλαδίτικο νησί. Την πιο προηγούμενη Κυριακή το απόγευμα, η γυναίκα με τις δύο κόρες της πήγαν σε μικρή παραλία και η κόρη της ζήτησε να πάει μια βόλτα στην κοντινή βραχώδη περιοχή όπου βρίσκονται και τα χαλάσματα ενός μικρού ξωκκλησιού, του Αγίου Στεφάνου.

Σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων από το σημείο της επίθεσης υπάρχουν τρείς ξενοδοχειακές μονάδες. Από τα οικήματα μίας από αυτές τις μονάδες υπάρχει πλήρης ορατότητα στο σημείο της επίθεσης, γεγονός που δημιουργεί πλήθος αποριών για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «πώς ο δράστης τόλμησε μια τέτοια αποτρόπαια επίθεση σε κοινή θέα κι ενώ ακόμη υπήρχε φως (η ώρα ήταν περίπου 7.50 το απόγευμα)».

Το βαριά τραυματισμένο κορίτσι ανακάλυψε η μητέρα και η αδελφή της λίγη ώρα αργότερα ενώ αμέσως προσέτρεξε για βοήθεια ένας 50χρονος τεχνίτης που βρισκόταν κοντά. Οπως δήλωσε στο «Βήμα», «είδα το κορίτσι ανάσκελα , με πεταμένο λίγο πιο πέρα το κάτω μέρος του μαγιώ του. Είχε πληγές σε όλο του το πρόσωπο κι έβγαζε έναν δυνατό ρόγχο. Υπήρχαν ίχνη αίματος σε δύο σημεία στις πέτρες…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν την περίπτωση ενός συμβάντος που είχε σημειωθεί τρείς ημέρες πριν τον τραυματισμό της 15χρονης, με τον ξυλοδαρμό από αλλοδαπούς ενός επιχειρηματία κοντά στην συγκεκριμένη παραλία.

Διαβάστε ποια είναι τα νέα στοιχεία που σοκάρουν για την υπόθεση της 15χρονης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.