Τέλη κυκλοφορίας 2012-2013: ποιες αλλαγές
23.07.2012 | , , Οικονομια

Πώς θα γίνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας; Ποιες αλλαγές θα γίνουν σήματα των τελών κυκλοφορίας και πώς θα προμηθεύονται;

Τέλος η προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας από την εφορία και τις τράπεζες σχεδιάζει να βάλει από φέτος το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω taxisnet θα γίνεται και ηλεκτρονικά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ήδη αρχίσει να τρέχει τον σχεδιασμό ειδικής εφαρμογής που θα αντικαταστήσει τα σήματα τελών κυκλοφορίας με αποδείξεις.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με αυτόν θα πηγαίνουν στην τράπεζα ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά, θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Όσοι θεωρήσουν ότι μπορούν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα εντοπίζονται μέσω των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων.

Αν ο φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, όταν συμπληρώνει τον αριθμό του ΙΧ του στην ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, θα βγαίνει απευθείας ειδοποίηση με την οποία θα ενημερώνεται ότι του αντιστοιχεί πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους κυκλοφορίας .Αν δεν το πληρώσει δεν θα μπορεί να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Διαβάστε ποιες είναι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

1 Σχόλιο »

  • thodoris:

    persi plirona 135 eyro teli sto aytokinito kai tora eida 240,ti egine akrivosane;ta kuvika mou einai 1398 kai edina 135

Γράψτε ένα σχόλιο:

Παρακολουθείστε τα σχόλια μέσω RSS. Το fimes.gr υποστηρίζει την ελευθερία λόγου χωρίς ύβρεις και spam.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Το Fimes.gr προστατεύεται από άδεια Creative Commons Άδεια Creative Commons.
Επιτρέπεται η αναδημοσίεση με υποχρεωτική προσθήκη link στην πηγή.