Βάσεις 2012: εκτιμήσεις για βαθμό πρόσβασης ανά πεδίο

Πού κυμαίνονται οι βάσεις 2012 και οι βαθμοί εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ; Ποιες οι εκτιμήσεις για το κάθε πεδίο;

Κάτω από την βάση διαμορφώνεται ο βαθμός εισαγωγής για αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία.

Οι νεότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο βαθμός εισαγωγής για τα χαμηλότερα πανεπιστημιακά Τμήματα των πέντε πεδίων θα διαμορφωθεί κάτω από το 10, ενώ για τα ΤΕΙ, κάτω και από το 5.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές είναι αυτές που θα έχουν την μεγαλύτερη άνοδο, η οποία αναμένεται να φτάσει και τα 2.500 μόρια, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης στις θέσεις των εισακτέων.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012 ανά πεδίο:

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο (θεωρητικό) αναμένεται άνοδος, καθώς οι αριστούχοι αυξήθηκαν κατά πολύ (700 στον αριθμό). Στις σχολές που έχουν βαθμό εισαγωγής αναμένεται να υπάρξει και μικρή πτώση.

Στο δεύτερο (Φυσικομαθηματικές) και τέταρτο επιστημονικό πεδίο (πολυτεχνεία) η πτώση δείχνει να συγκρατείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι βάσεις πέφτουν κατά περίπου 250 με 300 μόρια, ενώ γίνεται μεγαλύτερη στην περιφέρεια.. Καμία από τις περιζήτητες σχολές των δυο πεδίων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.800 μόρια.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις 2012 δεν αναμένεται να παρουσιάσουν αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με πέρυσι.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο, η μεγάλη επιτυχία στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, είναι ικανή να απογειώσει τις αντίστοιχες βάσεις. Η μείωση κατά 1.500 των υποψηφίων του συγκεκριμένου πεδίου εκτιμάται ότι θα συγκρατήσει τις βάσεις των Οικονομικών Σχολών στα περσινά επίπεδα.

Τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2012 ανακοινώνονται σε ενάμιση μήνα.

Διαβάστε ποιες είναι οι εκτιμήσεις από το υπουργείο Παιδείας για τις βάσεις 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!