Βάσεις 2012: νεότερες εκτιμήσεις ανά πεδίο

Σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση και σε ποιες άνοδο των Βάσεων 2012; Διαβάστε τις νέοτερες εκτιμήσεις των Βάσεων 2012 ανά πεδίο.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς και τις πρώτες εκτιμήσεις ανά πεδίο για τις Βάσεις 2012 από την τάση των υποψηφίων για την κατάθεση των μηχανογραφικών, έχουμε:

1ο Πεδίο (Άνοδος βάσεων)

Στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

2ο – 4ο Πεδίο

Σταθερά πτωτικές τάσεις, με τις κατώτερες (σε βάση) σχολές, να καταρρέουν!

3ο Πεδίο

Παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα βασικά μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, το γεγονός πως φέτος έχουμε περισσότερους υποψηφίους, σε συνδυασμό με τις ήδη πεσμένες (από πέρσι) βάσεις, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των βάσεων, στα ίδια επίπεδα με τις βάσεις 2011.

5ο Πεδίο

Oι υποψήφιοι εξασφάλισαν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, όμως το γεγονός ότι έχουμε 6% λιγότερους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι, δεν θα δημιουργήσει ανοδικές τάσεις στις βάσεις 2012. Η εκτίμηση είναι ότι οι περιζήτητες οικονομικές σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά. Εντυπωσιακά χαμηλές, πάντως, θα είναι οι βάσεις 2012 εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της Λογιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων στην περιφέρεια.

Διαβάστε εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο για τις Βάσεις 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!