Νέο σύστημα για τέλη κυκλοφορίας 2013: τι αλλάζει

Ποιο είναι το νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας 2013; Τι θα συμβεί αν τα τέλη κυκλοφορίας 2013 δεν πληρωθούν;

Με νέο σύστημα θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2013. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» ο Γενικός Γραμμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, το σήμα των τελών κυκλοφορίας που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής στις τράπεζες.

Αν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2013, θα “μπλοκάρεται” η υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Η μη πληρωμή θα “μπλοκάρει” την υποβολή της δήλωσης.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας 2013 σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.

Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013 στις Τράπεζες, όπως και στο παρελθόν. Αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.

Σε περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας 2013 δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα το πόσο διπλασιάζεται. Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.

Και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης.

Διαβάστε ποιες είναι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2012-2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.