Βάσεις 2012 – Aποτελέσματα Πανελληνίων: άνοδος και πτώση

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στις βάσεις 2012 που θα ανακοινωθούν; Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις βάσεις 2012;

Ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των βάσεων 2012 εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 2012. Τα αποτελέσματα θα δωθούν στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στις βάσεις 2012 είναι εκείνα που δείχνουν το μεγάλο χάσμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επαρχίας.

Τα στρατιωτικά και αστυνομικά τμήματα θα σημειώσουν άνοδο των βάσεων 2012, μεγαλύτερη αυτά που ανήκουν στα 1ο, 3ο και 5ο επιστημονικά πεδία και μικρότερη αυτά που ανήκουν στα άλλα πεδία.

Αναμένεται άνοδος των βάσεων 2012 στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου και στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Πτώση των βάσεων 2012 στις σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής), ενώ σταθερές φαίνεται πως παραμένουν οι βάσεις των ιατρικών, οδοντιατρικών και των φαρμακευτικών σχολών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα – πατρώνυμο – μητρώνυμο).

αποτελέσματα στις βάσεις 2012 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Οι βάσεις 2012 φαίνεται ότι θα εκτιναχθούν στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όπου και κατάγονται οι περισσότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν δήλωσαν σχολές εκτός έδρας.

Αντίθετα τα ΤΕΙ ειδικά της επαρχίας οι βάσεις 2012 θα σημειώσουν σημαντική πτώση σε σημείο να εισαχθούν σπουδαστές που έχουν γράψει κατά μέσο όρο 3.

Διαβάστε αναλυτικά τις βάσεις 2012 των ΑΕΙ και τις βάσεις 2012 των ΤΕΙ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.