Παύλος Βαρδινογιάννης: γιατί στη φυλακή

Γιατί μπήκε φυλακή ο γνωστός επιχειρηματίας Παύλος Βαρδινογιάννης; Σε πόσα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Παύλος Βαρδινογιάννης;

Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό site ikypros, ένοχος για δόλια χρεοκοπία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κρίθηκε ο εφοπλιστής Παύλος Βαρδινογιάννης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το 2007 ο γνωστός επιχειρηματίας, ενώ είχε κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, «κατέστη υπαίτιος δόλιας χρεοκοπίας».

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης κατηγορείτο ότι απέκρυψε από την εισηγήτρια της πτώχευσης περιουσιακά στοιχεία, τα οποία εμπίπτουν στην πτωχευτική περιουσία, προκειμένου να ελαττώσει την κατάσταση της περιουσίας του.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός επιχειρηματίας το 2007 φέρεται να απέκρυψε την πραγματική αξία 12.000 μετοχών της Motor Oil Holdings SA. Στον ισολογισμό που κατέθεσε στην εισηγήτρια δήλωσε ότι η αξία τους ανέρχεται σε 297.600 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα η αξία τους υπερέβαινε τα 115 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος ελάττωσε την κατάσταση της περιουσίας του και παρασιώπησε και απέκρυψε τις αληθινές του δικαιοπρακτικές σχέσεις», αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται, δεν κατέθεσε πλήρη και αληθή ισολογισμό, δυσχεραίνοντας την ικανοποίηση των πιστωτών του.

Κατόπιν αυτών, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Παύλο Βαρδινογιάννη, καταδικάζοντας τον σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Βέβαια η είδηση αυτή δεν είναι επισήμως διαπιστωμένη καθώς δεν έχει αναπαραχθεί από κανένα ελληνικό μέσο παρά το γεγονός ότι ο Παύλος Βαρδινογιάννης αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα της χώρας.

Διαβάστε γιατί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Παύλος Βαρδινογιάννης.