Βαρδινογιάννης: καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο γνωστός επιχειρηματίας Παύλος Βαρδινογιάννης καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση;

Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε ο Παύλος Βαρδινογιάννης σύμφωνα με το Pheme.gr καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δόλια χρεοκοπία. Η είδηση δεν έχει ακόμα διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί από τον ίδιο ή κάπια εκπρόσωπό του.

Όπως σημειώνει το Pheme.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο το 2007 ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ενώ είχε κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, «κατέστη υπαίτιος δόλιας χρεοκοπίας».

Ο κ. Παύλος Βαρδινογιάννης κατηγορείτο ότι απέκρυψε από την εισηγήτρια της πτώχευσης περιουσιακά στοιχεία, τα οποία εμπίπτουν στην πτωχευτική περιουσία, προκειμένου να ελαττώσει την κατάσταση της περιουσίας του.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός επιχειρηματίας το 2007 φέρεται να απέκρυψε την πραγματική αξία μετοχών της Motor Oil Holdings SA. Στον ισολογισμό που κατέθεσε o Παύλος Βαρδινογιάννης στην εισηγήτρια, δήλωσε ότι η αξία τους ανέρχεται σε 297.600 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα η αξία τους υπερέβαινε τα 115 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος ελάττωσε την κατάσταση της περιουσίας του και παρασιώπησε και απέκρυψε τις αληθινές του δικαιοπρακτικές σχέσεις», αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται, δεν κατέθεσε πλήρη και αληθή ισολογισμό, δυσχεραίνοντας την ικανοποίηση των πιστωτών του.

Κατόπιν αυτών, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κ. Βαρδινογιάννη, καταδικάζοντας τον Παύλο Βαρδινογιάννη σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Διαβάστε γιατί ο Παύλος Βαρδινογιάννης εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.