Ποιο το πρόστιμο για τις μοτοσικλέτες που δεν θα περάσουν ΚΤΕΟ

Ποιο το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες μοτοσικλέτας αν δεν περάσουν τον έλεγχο ΚΤΕΟ; Ποιο είναι το κόστος ελέγχου ΚΤΕΟ για τις μοτοσικλέτες;

Σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών αυτοκινήτων να μειώσουν τα έξοδά τους, αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με στοιχεία του πανελληνίου συνδέσμου ιδιωτικών ΚΤΕΟ σχεδόν 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν είναι εφοδιασμένα με χαρτί τεχνικού ελέγχου. Παρ’ όλα αυτά, το θέμα λίγο φαίνεται πως απασχολεί τα Υπουργεία που μένουν με «σταυρωμένα» τα χέρια, χάνοντας με αυτό τον τρόπο εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.

Έτσι αντί η Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους παραβάτες, θέτει σε εφαρμογή το ΚΤΕΟ και για τις μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με σχετικό νόμο, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσουν από τεχνικό έλεγχο όσοι κατέχουν μοτοσικλέτες άνω των 50κ.εκ. και αυτές έχουν ημερομηνία άδειας κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1998.

Από την διάταξη για τις μοτοσικλέτες εξαιρούνται οι τετράτροχες «γουρούνες». Αυτό σημαίνει πως από την αρχή του 2013 η Τροχαία θα μπορεί να βεβαιώνει κλήσεις. Tο πρόστιμο για τους παραβάτες θα ανέρχεται στα 400 ευρώ σύμφωνα πάντα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ.

Αυτή τη στιγμή ήδη έχουν δημιουργηθεί στους σταθμούς ελέγχου ΚΤΕΟ ειδικές γραμμές για μοτοσικλέτες ενώ υπολογίζεται πως το κόστος για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών θα κυμαίνεται κοντά στα 35 ευρώ.

Διαβάστε ποιο είναι το τσουχτερό πρόστιμο για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.