Ποιο ΤΕΙ “φλερτάρει” με λουκέτο

Ποιο ΤΕΙ θα είναι το πρώτο θύμα του μνημονίου, καθώς θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο εάν δε χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας;

Πληροφορίες της ιστοσελίδας creteplus, αν ως τα μέσα του Οκτώβρη το ΤΕΙ Κρήτης δεν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, τότε το λουκέτο είναι αναπόφευκτο και θα είναι το πρώτο ΤΕΙ που θα κλείσει.

Μάλιστα η ιστοσελίδα αναφέρει πως το ίδιο θα ισχύσει και για την λέσχη σίτισης του ΤΕΙ Κρήτης, μία από τις καλύτερες πανελλαδικά για το ποιοτικό φαγητό που προσφέρει, όπου τρώνε καθημερινά οι φοιτητές, καθώς τα κονδύλια για την λειτουργία της στερεύουν επίσης τον ερχόμενο μήνα.

Την ανησυχία του για την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση εκφράζει με μεγάλη αγωνία για το μέλλον του Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Βαγγέλης Καπετανάκης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα έχει αγωνιώδεις επαφές με του Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρεθεί χρηματοδότηση, διαφορετικά το ΤΕΙ Κρήτης με μακρά ιστορία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν η διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης και ο πρόεδρος της καταφέρουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για το υπόλοιπο του 2012 και το 2013, και δεν κλείσει τελικά , θα είναι αναπόφευκτες οι συγχωνεύσεως-καταργήσεις τμημάτων, κάτι που απαιτεί η τρόικα να γίνει και για το ΤΕΙ Κρήτης.

Η επιβίωση του ΤΕΙ Κρήτης εντέλει έχει μετατραπεί σε θρίλερ, και η τύχη του κρέμεται στην κυριολεξία από τις ορέξεις και τις επιθυμίες των τροικανών και όχι από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο.

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε στην ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!